Samsung Galaxy A41 nu va mai primi actualizări de acum înainte

84
Samsung Galaxy A41
Sursa Foto: phonearena.com

Chiar dacă Samsung lansează permanent noi telefoane, mai nou cu o perioadă mai lungă de asistență software, periodic sunt telefoane, unele foarte bune la vremea lor, la care se încheie suportul software. Acum este cazul cu Samsung Galaxy A41. Astfel unul dintre cele mai bune telefoane mid-range lansate în 2020 nu mai primește actualizări.

Când Samsung a lansat Galaxy A41, dispozitivul a confirmat o dezvoltare de care nu toată lumea a fost foarte mulțumită. În timp ce Galaxy A40 era încă un telefon compact frumos și bun, Samsung Galaxy A41 s-a dovedit a fi în final o actualizare reușită. Privind retrospectiv, putem spune chiar că Galaxy A41 a fost ultimul telefon compact de gamă medie de la Samsung.

Când a fost lansat Galaxy A41 Samsung a promis trei ani de actualizări de securitate pentru telefoanele din seria A. Cu toate acestea, la începutul anului 2021, compania prelungit această perioadă la patru ani. În acest fel Galaxy A41 a ajuns la sfârșitul perioadei de suport, potrivit GalaxyClub. Aceasta înseamnă că Galaxy A41 nu va mai primi oficial nicio actualizare nouă. Desigur, puteți continua să utilizați telefonul, dar software-ul nu mai este actualizat în mod regulat.

În urmă cu câteva zile, Galaxy A41 a primit cea mai recentă actualizare. Un pachet de puțin sub 227MB instalează versiunea de firmware A415FXXX8DXE2. Acesta conține corecțiile de securitate până în mai 2024 inclusiv. Deocamdată, Galaxy A41 este încă la zi din punct de vedere al securității. În orice caz, următoarea actualizare nu va fi fost lansată mai repede de șase luni – și cel puțin până atunci, telefonul este considerat sigur. Dar rețineți: chiar și după această perioadă, dispozitivul rămâne utilizabil.

Google Play este magazinul oficial de aplicații care rulează pe Android OS și ChromeOS. Magazinul are ~3,720 milioane de aplicații mobile. Jocurile sunt cele mai descărcate, cu o cotă de 13,80% din toate aplicațiile disponibile.

Deocamdată, Android 12 – pe care rulează Galaxy A41 – este suficient de nou și pentru aplicațiile bancare comune. Și componentele importante sunt menținute la zi prin actualizările Google Play, indiferent dacă Samsung lansează sau nu actualizări specifice dispozitivului.

Mai simplu spus: dacă Galaxy A41 încă funcționează bine, nu există niciun motiv să arunci dispozitivul în curând. Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor într-un interval de preț comparabil cu A41 la momentul respectiv, luați în considerare Galaxy A35, de exemplu. Acesta este un telefon bun de gamă medie, are o cameră principală bună și actualizări până în primăvara lui 2029.