Samsung Galaxy A41 lansat, cameră de 48MP și baterie de 3.500mAh

1125
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a lansat pe Galaxy A41 în Japonia, telefonul fiind disponibil prin rețeaua NTT DOCOMO din această țară. Noul smartphone mid-range va fi disponibil prin magazinele DOCOMO, magazinele online DOCOMO și alte magazine de retail începând cu iunie 2020. Prețul telefonului nu a fost încă dezvăluit.

Samsung Galaxy A41 a primit ieri certificarea FCC-ului în SUA, sugerând la o lansare iminentă, acum acest lucru s-a întâmplat. Galaxy A41 a fost deja aprobat de Wi-Fi Alliance și Bluetooth SIG. De asemenea, a primit o certificare și de la agenția coreeană Safety Korea.

Smartphone-ul are un ecran Super AMOLED Infinity-U de 6,1 inch cu rezoluție Full HD+ și raport de aspect de 20: 9. Camera selfie este de 25MP (cu deschidere F/2,2). În partea din spate, telefonul are o configurație cu trei camere, cu o cameră principală de 48MP (F/2,0), o cameră ulta-wide de 8MP (F/2,2) și una de adâncime de 5MP (F/2,4).

Samsung Galaxy A41 cu Android 10 și One UI 2.0 din cutie

Smartphone-ul Samsung rulează pe Android 10 cu One UI 2.0. Galaxy A41 este echipat cu un procesor octa-core (probabil un chipset MediaTek Helio P65). Despre acest procesor au fost toate informațiile de până acum. Prezența unui chipset MediaTek sugerează că Galaxy A41 ar putea fi un dispozitiv ODM. În locul Samsung, acesta ar fi realizat de un producător terț.

Mai sunt acolo 4GB RAM, 64GB stocare și un slot pentru card microSD, stocarea poate fi extinsă până la 512GB. Telefonul este alimentat de o baterie de 3.500mAh, cu suport pentru încărcare rapidă de 15W. Folosește un cadru din policarbonat și are trei culori: negru, albastru și alb. Pe partea din spate, alături de camere se află și un bliț LED.

LED – în engleză light-emitting diode, însemnând diodă emițătoare de lumină. Culoarea luminii emise depinde de compoziția și de starea materialului semiconductor folosit și poate fi în spectrul infraroșu, vizibil sau ultraviolet. Rusul Oleg Losev a fost primul care a creat un LED în anul 1920.

Galaxy A41 este dotat cu LTE, GPS, Wi-Fi b / g / n / ac, Bluetooth, port USB și păstrează și mufa pentru căști de 3,5 mm. Smartphone-ul are un senzor pentru amprente in-display, probabil unul optic de tipul celui aflat pe Samsung Galaxy A51 și Galaxy A71. Telefonul are, de asemenea și certificare IP68 pentru rezistența la praf și apă.

Nu știm dacă Samsung Galaxy A41 va ajunge și în România. Dar având în vedere că frații săi mai mari Galaxy A51 și Galaxy A71 sunt deja disponibili la noi pe piață, sigur acest smartphone îl vom vedea și în România.