Samsung Galaxy A41 cu display Infinity-U și procesor MediaTek Helio P65

742
Sursa Foto: @OnLeaks

Se pare că Samsung acordă o atenție deosebită smartphone-urilor din gama medie din acest an. Este și normal având în vedere că anul trecut trei smartphone-uri din această gamă au fost în primele zece telefoane cel mai bine vândute din lume. Conform site-ului 91Mobiles, PriceBaba a postat fotografii cu viitorul smartphone Samsung Galaxy A41.

Galaxy A41 este urmașul lui Samsung Galaxy A40 lansat în martie 2019, cu specificații excelente pentru gama din care face parte. Acum, se pare că Samsung își va extinde portofoliul seriei Galaxy A prin lansarea lui A41 inițial în India. Anul acesta Samsung a lansat în India smartphone-urile Galaxy A51 și A71.

Triple-camera la spate și una de 25MP frontal pe Galaxy A41

Conform fotografiilor postate, Samsung Galaxy A41 va veni cu afișajul Infinity-U care dispune de o crestătură în formă de strop de apă în cădere. Acolo va fi amplasată camera foto frontală. Conform informațiilor acolo se va afla o cameră de 25MP. Și Samsung Galaxy A40 are tot o cameră de 25 megapixeli pentru selfie. Acest tip de ecran este o indicație în sine a încadrării acestui telefon în segmentul bugetar. Samsung folosește de obicei ecranul Infinity-O pentru dispozitive cu preț mai mare în special pentru cele din seria Galaxy S și Note.

Partea din față a telefonului are niște margini subțiri, în timp ce spatele este ceva mai interesant. Acolo se află un modul dreptunghiular în stânga sus. Aici iese în evidență camera principală de 48MP. Aceasta va fi însoțită de încă două camere dintre care probabil una macro de 2MP și una de adâncime de 5MP, dar nu sunt informații sigure despre acestea în acest moment. Nu există senzor de amprentă montat pe spate, dar asta nu înseamnă că telefonul Samsung nu poate avea unul poziționat pe ecran.

MediaTek Inc. este o companie fondată în 1997 cu sediul în Taiwan. Furnizează cipuri pentru pentru unități optice, smartphone-uri, tablete, televizoare, receptoare GPS, routere wireless și dispozitive Bluetooth. MediaTek este o companie fabless, fără fabrică, fără unități de producție.

Jack audio de 3,5mm și USB-C pe Galaxy A41

Potrivit PriceBaba, Samsung Galaxy A41 va avea un ecran cu diagonala de 6 sau 6,1 inch. În partea de jos a telefonului se va afla un jack audio de 3,5 mm și un port USB-C. De asemenea, Galaxy A41 pare să găzduiască o margine metalică pe părțile laterale, care adăpostește butoanele de volum și butonul de alimentare pe dreapta.

Galaxy A41 nu va împacheta nici procesor Samsung și nici Qualcomm. Se pare că dispozitivul se va lansa cu un procesor MediaTek Helio P65, însoțit de 4GB de memorie RAM și Android 10 din cutie. Dimensiunile smartphone-ului vor fi de 150 x 70 x 7,9 mm sau 8,9 mm în zona modulului foto.