Galaxy A42 5G este oficial, are ecran de 6,6 inch și patru camere spate

1130
Galaxy A42 5G Android 13
Sursa Foto: via SamMobile.com

Vă spuneam acum câteva luni că Galaxy A42 5G este în lucru și de atunci au apărut mai multe informații despre el. Acum, Samsung l-a oficializat ca al treilea smartphone cu capacitate medie 5G. Samsung a lansat la începutul acestui an două smartphone-uri mid-range, Galaxy A71 5G și A51 5G.

În timp ce Galaxy A40 și A41 erau ambele oferte compacte, A42 5G este altceva datorită afișajului său Super AMOLED de 6,6 inch. Despre noul smartphone 5G Samsung spune că promovează descărcarea și streaming-ul rapid pe rețelele 5G. Astfel presupunem că ecranul mare a fost pentru a ne asigura că putem obține cea mai bună experiență de vizionare a jocurilor și a videoclipurilor.

Galaxy A42 5G cu specificații apropiate de Galaxy A41

Samsung a reîmprospătat și designul panoului posterior. Acum este împărțit în patru secțiuni diferit colorate, iar cele patru camere sunt aranjate într-un pătrat în loc de un model în forma literei „L” pe care l-am văzut pe recentele telefoane Samsung de nivel mediu. Conform SamMobile, specificațiile camerelor au apărut recent pe site-ul Samsung Germania.

Acest site oficial a confirmat și alte câteva specificații pentru Galaxy A42 5G. Telefonul are o baterie de 5.000 mAh cu suport de încărcare rapidă. Modulul foto spate cuprinde o cameră principală de 48MP, una ultra-largă de 8MP, o cameră macro de 5MP și una tot de 5MP pentru adâncime. În față, există un shooter de 20 megapixeli pentru selfieuri și apeluri video. Ecranul de 6,6 inch al telefonului este Infinity-U și are rezoluție HD.

Cuvântul (de origine engleză) selfie a fost declarat de către Oxford English Dictionary, în noiembrie 2013, ca fiind cuvântul anului. Telefonul Sony Ericsson Z1010 a introdus conceptul de cameră frontală. Astronautul american Buzz Aldrin a făcut primul „selfie” în spațiu, în 1966.

Nu se cunosc alte specificații despre Galaxy A42 5G. Samsung a spus că detaliile complete vor fi dezvăluite doar la sfârșitul acestui an. Se așteaptă ca A42 5G să vină cu procesorul Snapdragon 690 și cel puțin 4 GB de memorie RAM. Ar trebui să aibă 128 GB de stocare, deși ar putea fi disponibilă și o variantă de 64 GB.

Detaliile privind disponibilitatea nu sunt disponibile în acest moment. Ne așteptăm ca A42 5G să fie disponibil peste tot acolo unde sunt rețele 5G și unde sunt disponibile Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G. Samsung Germania a confirmat că Galaxy A42 5G va avea un preț de 369€ în Germania. Opțiunile de culoare vor include negru, alb și gri.