Galaxy A42 5G ar putea veni cu procesorul Snapdragon 750G

462
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Samsung a prezentat recent noul său smartphone 5G destinat segmentului de gamă medie cu Galaxy A42 5G. Cu toate acestea, compania nu a dezvăluit specificațiile complete ale telefonului 5G, deși a confirmat câteva specificații cheie. Gigantul tech a confirmat că telefonul va veni cu patru camere la spate, afișaj AMOLED și multe altele. Acum, am aflat că smartphone-ul ar putea fi primul care va prezenta noul cip-set Snapdragon 750G.

Conform informațiilor, codul sursă al benchmark-ului Samsung Galaxy A42 5G dezvăluie unele informații despre procesor. Codul arată că telefonul va veni cu un procesor octa-core cu două nuclee de 2,21 GHz și șase nuclee de 1,80 GHz. În ceea ce privește procesorul grafic, cip-setul are un GPU Adreno 619. GPU-ul Adreno 619 se spune că oferă o grafică cu 10% mai bună comparativ cu Snapdragon 730G.

Galaxy A42 5G cu Snapdragon 750G

Conform MySmartPrice, configurația procesorului se potrivește cu noul Snapdragon 750G recent anunțat. Acest lucru contrazice o postare anterioară pe Geekbench care sugerează Galaxy A42 5G are Snapdragon 690. Așadar, ne așteptăm să fie primul smartphone dotat cel mai recent Snapdragon 750G de la Qualcomm.

Vorbind despre acest procesor, acesta vine cu o serie de caracteristici interesante, inclusiv subsistemul de conectivitate mobilă Qualcomm FastConnect 6200 compatibil cu Wi-Fi 6, care acceptă conexiuni stabile și sigure. Telefonul are și modemul RF 5G Snapdragon X52, care acceptă atât modurile mmWave, cât și sub-6GHz, SA și NSA.

SA (standalone) și NSA (non-standalone) sunt două piste 5G, specificații cu referire la rețelele 5G. Cu NSA rețelele 5G vor fi sprijinite de infrastructura existentă 4G. Cu SA se permite implementarea 5G fără a fi nevoie de rețelele 4G.

Samsung a confirmat că viitorul Galaxy A42 5G va avea un ecran Super AMOLED de 6,6 inch, cu rame subțiri. Este un ecran cu rata de actualizare de 120 Hz. Compania nu a dat niciun detaliu despre rezoluțiile dispozitivului, dar ne putem aștepta să fie afișaj FHD+.

Telefonul va include o configurație cu patru camere într-un modul pătrat, unde este inclus și un bliț LED. Butonul pornire și cele de volum sunt pe partea dreaptă a ramei telefonului. Telefonul are un finisaj gradient unic și, deoarece nu există un senzor de amprentă fizic, acesta ar putea fi plasat pe ecran.

Noul smartphone Galaxy A42 5G se va alătura altor două telefoane 5G din gama medie. Samsung Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G au fost lansate mai devreme anul acesta și sunt două excelente telefoane, atât ca specificații, cât și ca preț.