Samsung Galaxy A5 (2016) primește actualizarea de securitate

2363

Compania Samsung a lansat cu câteva săptămâni în urmă actualizări de securitate pentru mai multe dintre telefoanele sale, acum a venit rândul lui Galaxy A5 (2016) să primească patch-ul de securitate pe luna august.

O parte din smartphone-urile noastre Android –  Samsung nu face excepție, au probleme de securitate iar producătorii își iau măsuri în acest sens. Samsung, cel mai important producător de telefoane Android emite periodic, chiar lunar, patch-uri de securitate pentru utilizatorii săi.

Aceste programe de actualizare a securității se bazează pe buna voință a producătorilor. Dacă nu depun eforturi pentru a oferi actualizări utilizatorilor, smartphone-urile lor vor rămâne vulnerabile. Puțini producători distribuie actualizările pe dispozitivele lor în fiecare lună. Samsung face acest lucru!

Un patch (în română plasture) este, de regula, un mic program prin care se face actualizarea altor programe, se rezolvă unele erori de funcționare ale programelor sau unele probleme de securitate informatică, vulnerabile în funcționarea telefonului.

Samsung nu furnizează informații cu privire vulnerabilitățile și expunerile la care sunt supuse telefoanele sale. Nici o firmă de telefonie mobilă nu face acest lucru.

Samsung recomandă utilizatorilor să primească și să instaleze aceste injecții de imunizare cât mai curând posibil, pentru a se asigura că dispozitivele lor sunt protejate de orice încercare de a exploata aceste vulnerabilități.

Samsung a lansat August Security Maintenance Release pentru smartphone-urile sale cu câteva săptămâni în urmă. Campania de actualizări a fost lansată pentru toate dispozitivele care acceptă această actualizare.

Am văzut deja că actualizarea a ajuns pe dispozitive precum Samsung Galaxy S7 și Galaxy S8.

Samsung a lansat acum actualizarea patch-urilor pentru august, pentru Galaxy A5 (2016). Această actualizare de securitate a fost lansată pentru acest dispozitiv la scurt timp după ce a primit patch-ul de securitate din iulie, nu cu mult timp în urmă.

Smartphone-urile, sunt țintele preferate de atacuri. Aceste atacuri pot proveni de la serviciul de mesaje scurte (SMS), serviciul de mesagerie multimedia (MMS), Wi-Fi, Bluetooth și GSM. Există atacuri care vizează vulnerabilitățile software în browser sau în sistemul de operare.

Versiunea firmware A510FXXU4CQH2 este lansată acum pentru acest telefon de la Samsung. Actualizarea patch-urilor pentru august a lui Galaxy A5 (2016) ocupă 215 MB. Acest pachetul de securitate din august acoperă 28 vulnerabilități în sistemul de operare Android.

De asemenea, aduce corecții pentru 12 vulnerabilități și expuneri Samsung, acestea fiind bug-urile care au fost descoperite în software-ul Samsung.

Cei care dețin un Galaxy A5 (2016) ar trebui să primească în viitorul apropiat o notificare de actualizare, informându-i că această actualizare este acum disponibilă pentru descărcare pe telefonul lor. De asemenea, pot încerca să descarce manual actualizarea prin aplicația Setări și accesarea meniului Software Update.

Vă reamintim pe scurt că Samsung Galaxy A5 (2016) are un ecran Super AMOLED de 5.2 inch cu 1080 x 1920 pixeli, Exynos 7580, 1.6 GHz Cortex-A53, memorie 16 GB și 2 GB RAM, camere de 13 MP spate și 5 MP față, plus o baterie neschimbabilă Li-Ion de 2.900 mAh.

VIASamMobile
SURSĂGalaxyClub.nl