Galaxy A5 (2018) va fi lansat ca Galaxy A8 (2018), dezvăluie Bluetooth

2246

Samsung Galaxy A5 (2018) va fi, de fapt, numit Galaxy A8 (2018) când va ajunge la vânzare, potrivit unui document văzut pe baza de date Bluetooth SIG. Acest lucru confirmă zvonurile că Samsung renunță la Galaxy A3, iar modelul Galaxy A7 (2018) mai mare ar putea fi numit Samsung Galaxy A8+ (2018). Informația ne parvine prin intermediul SamMobile.

Toate zvonurile spun că Samsung va face un pas înainte cu gama sa de mijloc Galaxy A. Noile telefoane se vor numi Galaxy A8 și Galaxy A8+ în loc de actualele denumiri Galaxy A3, A5 sau A7 (2018).

Lansarea modelelor Samsung Galaxy A8 și A8+ ar face ca gama mid-range a lui Samsung să migreze spre linia Galaxy S, simplificând lista și lăsând utilizatorilor doar două opțiuni de mărime și preț.

În ultimii ani, toate modelele Samsung Galaxy A5 au avut numărul de model SM-A530F. Și părea logic că SM-A530F va fi pur și simplu numit A5 (2018). Cu toate acestea, zvonurile anterioare au fost confirmate din documentația Bluetooth SIG. Dispozitivul va fi numit Galaxy A8.

Bluetooth SIG a certificat noul dispozitiv Samsung cu numărul de model SM-A530F. La bord este, așa cum era de așteptat, Bluetooth 5.0 și există chiar și o versiune „DS” sau dual SIM, ca de obicei.

Dual SIM este un telefon care are două cartele SIM. Primul telefon dual SIM a fost Benefon Twin, lansat de Benefon în 2000. Există și telefoane care folosesc un sistem triple SIM (LG A290) și chiar telefoane cu patru SIM-uri (Quad Q70).

Mai interesant este însă faptul că este declarat explicit că, dispozitivul este numit Samsung Galaxy A8.

Au fost mai multe informații despre Galaxy A8 (2018) în ultimele săptămâni. Se așteaptă să fie livrat cu un display Infinity, cu un raport de aspect de 18,5: 9 și fără buton fizic de acasă. Va avea un procesor Exynos 7785, 4 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie extensibilă și un senzor de amprentă montat în spate. Spre deosebire de Galaxy S8, senzorul este sub cameră, deci trebuie să fie mult mai accesibil și conform datelor este în aceeași poziție cu cel al viitoarelor Galaxy S9 și S9+.

Luna trecută, Galaxy A8 (2018) și A8+ (2018) au apărut în baza de date a Alianței Wi-Fi și au trecut de Comisia Federală de Comunicații din Statele Unite, indicând că eliberarea lor este iminentă. Odată cu sosirea lui Samsung Galaxy A8 – și în altă parte Galaxy A8+ – sunt șanse mici ca să mai existe Galaxy A3 (2018).

Numele Galaxy A8 a fost folosit anterior de Samsung pentru un dispozitiv care nu a fost lansat niciodată în Europa. Probabil noul dispozitiv din țările europene se va numi Galaxy A8 (2018). Și într-un an – după lansarea viitorului Galaxy S9 – va apărea Galaxy A9.

În afara numelui surprinzător, Samsung va lansa pur și simplu Galaxy A8 după programul său normal. Aceasta înseamnă mai târziu în decembrie sau la începutul lunii ianuarie. La cumpărare telefoanele vor ajunge la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie. Nimic nu este cunoscut oficial cu privire la prețul acestor telefoane. Pe baza politicii recente de prețuri a lui Samsung, ne așteptăm ca dispozitivul Galaxy A8 să coste între 450 și 500€.