Galaxy A51 5G și A71 5G acceptă acum serviciile Google Play pentru AR

934
Sursa Foto: xda-developers.com

Serviciile Google Play pentru AR (fostul ARCore) este un serviciu software al companiei care permite aplicațiilor să creeze experiențe de realitate augmentată pe dispozitive fără a fi nevoie de hardware dedicat. Acum cele mai recente smartphone-uri 5G de la Samsung, Galaxy A51 5G și A71 5G acceptă serviciul Google pentru realitatea augumentată.

Serviciul Google folosește doar camerele și senzorii existenți ai unui dispozitiv pentru experiența de realiate augumentată AR (Augmented Reality). Dar Google trebuie să lucreze cu producătorii de smartphone-uri pentru a crea profiluri de calibrare personalizate pentru fiecare dispozitiv, pentru a se asigura că funcțiile AR funcționează corect.

Încă șase noi dispozitive acceptă Google Play pentru AR

Serviciul Google Play pentru AR suprapune conținutul virtual, forme și obiecte generate de computer peste lumea reală atunci când sunt vizualizate prin intermediul camerei telefonului. Utilizatorii pot muta acel conținut virtual mergând în jur cu dispozitivul sau folosind senzorii pentru a detecta mișcarea, conform XDA-Developers. Acest lucru este realizat prin utilizarea unei tehnologii de urmărire a mișcării. În acest fel se poate determina atât poziția, cât și orientarea telefonului în timp ce se deplasează prin spațiu. Realitatea augumentată este diferită de realitatea virtuală, aceasta din urmă fiind efectiv o realitate fabricată.

Compania americană continuă să adauge regulat noi dispozitive pe lista dispozitivelor de asistență Google Play pentru Realitatea Augumentată. De la ultima revizuire, în urmă cu aproximativ o lună, încă șase dispozitive au obținut suport oficial pentru acest serviciu. Samsung Galaxy A51, Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G sunt printre ele.

AR – Realitatea augmentată este un live direct sau indirect dintre lumea reală și cea virtuală. Elementele AR, sunetul, video, grafica sau datele GPS, sunt completate de calculator. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Următoarele dispozitive acceptă acum serviciile Google Play pentru AR:

  • Infinix Note 7 (Infinix Mobile este un producător de telefoane din Hong Kong)
  • OnePlus 8
  • OnePlus 8 Pro
  • Samsung Galaxy A51
  • Samsung Galaxy A51 5G
  • Samsung Galaxy A71 5G

După ce Google anunță asistență Play pentru AR puteți începe să utilizați aplicații AR imediat. După ce ați instalat aplicația pe smartphone/tabletă, puteți începe să utilizați orice aplicație sau caracteristică care oferă funcții AR. Dacă sunteți nou în domeniul AR, vă recomandăm să consultați aplicația Google de măsurare. Aceasta vă permite să efectuați măsurători exacte ale obiectelor din jur. Puteți folosi, de asemenea, modul AR+ Pokemon GO pentru o experiență de captură Pokemon mai imersivă.