Samsung Galaxy A51 nu mai primește actualizări

227
Samsung Galaxy A51 nu mai primeste actualizari
Sursa foto: galaxyclub.nl

La patru ani de la lansare, unul dintre cele mai populare telefoane Samsung din 2020 nu va mai primi actualizări. Vorbim despre Galaxy A51. Când Samsung Galaxy A51 a apărut la începutul lui 2020 telefonul a fost primit cu brațele deschise de fanii Samsung. Totul de la design, la ecran, la componentele interne, caracteristici și specificații a fost la superlativ, inclusiv prețul.

Totuși, la acea vreme, politica de actualizare a telefoanelor Samsung mid-range a fost limitată, potrivit GalaxyClub. Telefonului i-au fost promise două actualizări de Android și trei ani de actualizări de securitate. Inițial, modelul de top Galaxy A de la Samsung avea să primească actualizări de securitate până la începutul lui 2023 și upgrade-uri Android până la versiunea 12.

Dar multe lucruri s-au schimbat de atunci. De exemplu, a fost promis și livrat un upgrade suplimentar pentru Android. Apoi a urmat și un al patrulea an de actualizări de securitate. Dar, acum și al patrulea an s-a încheiat. Samsung Galaxy A51 a fost eliminat din lista de dispozitive Samsung și nu va mai primi actualizări.

Acest lucru nu garantează că Samsung nu va lansa niciodată o actualizare pentru Galaxy A51. Multe dispozitive au primit actualizări după încheierea perioadei de asistență oficială. Dar nu te mai poți baza pe asta. În plus dacă apare din oarece motiv o problemă de securitate, sigur Samsung va interveni cu o actualizare pentru a rezolva situația.

Galaxy A31 are un ecran de 6,4 inch (16,26 cm) și un procesor Mediatek MT6768 Helio P65. Are 4 / 6 / 8GB de RAM și 64 / 128GB stocare. Are o cameră principală de 48MP. Telefonul are o baterie de 5.000 mAh cu încărcare de 15W.

Desigur, Samsung Galaxy A51 nu a fost singurul telefon care a apărut în seria A la începutul anului 2021. Există și Galaxy A21s, Galaxy A31 și Samsung Galaxy A71. Aceste dispozitive vor fi, de asemenea, eliminate din lista de actualizări a Samsung cândva în lunile următoare. Ne putem aștepta la acest lucru pentru Galaxy A71 încă de luna viitoare. Acel dispozitiv a apărut la câteva săptămâni după Galaxy A51. Galaxy A21s, A31 și A41 au fost lansate în primăvara și vara lui 2020 și, prin urmare, vor rămâne pe lista de actualizări pentru puțin mai mult timp.

Samsung Galaxy A5 rulează în prezent pe sistemul de operare Android 13 și are patch-ul de securitate din august 2023. Acesta nu este tocmai cel mai recent. În ultimii doi ani, dispozitivul a primit oficial doar două actualizări pe an – deși, în practică, au fost în total nouă astfel de actualizări.

Uneori, Samsung lansează o actualizare finală, mai mare, pentru un dispozitiv la sfârșitul perioadei de asistență. Nu putem confirma în acest moment dacă gigantul tech sud-coreean lucrează la o astfel de actualizare. Este posibil ca actualizarea din octombrie anul trecut să fi fost deja această „ultima actualizare”. Dar, nu se știe niciodată.

Pentru liniștea utilizatorilor: nu, telefonul dvs. nu va deveni brusc inutilizabil sau nesigur dacă nu mai primiți actualizări. La cel puțin șase luni de la sosirea ultimului patch, aceasta nu este o problemă oricum – și nici după aceea lucrurile nu merg rău. În cele din urmă, de exemplu, actualizările sistemului Google Play continuă în culise.

În plus, Galaxy A51 rulează în prezent pe Android 13. Adică generații mai noi decât ceea ce aveți nevoie pentru aplicațiile bancare actuale. Prin urmare, acestea vor rămâne utilizabile și în siguranță pe dispozitiv pentru anii următori.

Apoi, desigur, puteți oricând să vă orientați spre cel mai recent succesor al lui A51: Samsung Galaxy A54. Dispozitivul respectiv va primi actualizări până în primăvara lui 2028, de exemplu. Sau mai poți aștepta puțin pentru Samsung Galaxy A55, care va apărea pe piață în martie sau aprilie.