Samsung Galaxy A52 5G tot mai aproape de lansare

585
Samsung Galaxy A52 5G tot mai aproape de lansare
Sursa Foto: 91mobiles.com

După ce a prezentat noile modele emblematice Galaxy S21, acum este timpul ca Samsung să se gândească la restul catalogului. Una dintre ofertele importante din seria mid-range Galaxy A pentru anul acesta este Samsung Galaxy A52 5G. Urmașul lui Galaxy A51 este destinat să ocupe unul dintre cele mai importante locuri în acest segment de piață. Galaxy A52 5G (evident că va exista și o versiune 4G, mai ieftină) a fost recent certificat de TENNA. Recent a fost certificat și de Wi-Fi Alliance și de Bluetooth SIG.

Certificarea TENNA este o confirmare că o lansare este iminentă. În acest fel ne putem aștepta ca în perioada următoare să vedem pe Samsung Galaxy A52 5G pe piață, probabil însoțit de Galaxy A72 5G. În ultimii ani, modelele anterioare au fost lansate de Samsung simultan pe mai multe piețe.

Samsung Galaxy A52 5G cu procesorul Snapdragon 750G

Cele mai importante inovații de pe Samsung Galaxy A52 5G sunt probabil sub caroserie. Acolo unde chiar și modelul 4G ar trebui să vină cu un procesor Snapdragon 720G. Modelul anterior, Samsung Galaxy A51 are la bord procesorul Samsung Exynos 9611. Pe Samsung Galaxy A52 5G ar trebui să găsim în schimb procesorul superior Qualcomm Snapdragon 750G.

În ceea ce privește memoria, din vizita la Geekbench știm de existența a 6 și 8GB de memorie RAM. Credem că aceste două variante de RAM vor fi la bord, nu vor fi mai mari, având în vedere smartphone-ul de care vorbim și ce fel de memorie RAM am primit pe recentele Samsung Galaxy S21 și Galaxy S21+.

TENNA este echivalentul chinezesc al FCC-ului american. Spre deosebire de FCC, TENAA dezvăluie mult mai multe informații referitoare la specificațiile unui smartphone și include fotografii ale dispozitivului în curs de examinare.

Ca design Samsung va merge cel mai probabil pe unul foarte asemănător cu modelul Galaxy A51. Acest lucru va fi valabil și pentru fratele mai mare Galaxy A72 5G, bazat pe designul lui Galaxy A71. Referitor la 5G, credem că în foarte scurt timp nu vom mai folosi în coada modelelor „5G”, tot mai multe modele Samsung vor fi lansate cu această conectivitate.

Probabil un preț în jur de 450 de euro pe A52 5G

Primele zvonuri despre departamentul foto la Samsung Galaxy A52 5G dau pe acesta patru camere la spate. Probabil vom avea aici o cameră principală de 48 sau 64 MP, potrivit HDBlog. Aceasta va fi însoțită de una de 12MP și două de 5MP, una de adâncime și una macro.

Ecranul va fi unul de 6,5 inch (16,51 centimetri) Full HD+ Super AMOLED, iar Android 11 și Samsung One UI 3.0 vor fi la bord. Sunt confirmate prezența mufei audio de 3,5 mm și a conectorului USB-C. Un senzor de amprente va fi integrat în ecran. Nu există încă informații cu privire la preț, dar având în vedere că A51 5G a fost lansat cu un preț de aproximativ 450 de euro euro, ne putem aștepta la un preț similar.