Samsung Galaxy A52 5G cel mai bun dintre telefoanele de nivel mediu

1624
Galaxy A52 5G cel mai bun dintre telefoane rivale de nivel mediu
Sursa Foto: SamMobile.com

Noul Galaxy A52 5G redefinește portofoliul Samsung de gama medie și este o provocare serioasă pentru rivalii de pe piață. Este probabil cel mai apropiat dispozitiv mid-range de perfecțiune și, din această cauză, reprezintă o amenințare reală pentru concurenții săi, care probabil stabilesc deja noi planuri pentru combaterea impulsului agresiv al Samsung în segment.

Dar, dacă Galaxy A52 5G este sau nu cel mai bun telefon de nivel mediu din lume poate fi subiectiv. Răspunsul va varia în funcție de ceea ce căutați exact într-un dispozitiv de gamă medie. Chiar și așa, este imposibil de negat faptul că A52 este cel mai complet smartphone din segmentul său, conform SamMobile. Alte dispozitive s-ar putea să exceleze într-unul sau două domenii, dar Galaxy A52 5G este un telefon solid peste tot și, spre deosebire de toți rivalii săi, face compromisuri mici sau deloc.

Samsung Galaxy A52 5G împotriva lumii

Printre rivalii direcți ai lui Galaxy A52 5G sunt Google Pixel 4a 5G, Motorola One 5G Ace, OnePlus Nord N10 5G, LG K92 5G, Oppo F19 Pro+ 5G și Xiaomi Note 10 5G, pentru a numi doar câțiva. Fiecare dintre acestea are un ecran FHD+ la fel ca Galaxy A52 5G, dar celelalte caracteristici ale afișajului diferă mult. Drept urmare, telefonul Samsung este singurul capabil de o rată de reîmprospătare ridicată de 120Hz. Îl urmează telefonul OnePlus datorită suportului de 90Hz.

Unele dintre smartphone-urile menționate anterior nu au încărcare rapidă, altele au mai mult de 25W. Dar Galaxy A52 5G are o capacitate a bateriei de 4.500mAh și încărcare rapidă de 25W. Alte dispozitive au compromisuri fie în ceea ce privește viteza de încărcare sau capacitatea bateriei, fie ambele în unele cazuri.

Google a anunțat prima generație de smartphone-uri Pixel, Pixel și Pixel XL , pe 4 octombrie 2016 în cadrul evenimentului #MadeByGoogle. Pixelul este unitate de măsură pentru imagine și elementul de bază al software-ului, iar acesta a fost întotdeauna în centrul Google.

Smartphone-ul Samsung Galaxy A52 5G oferă cele mai bune opțiuni de memorie dintre toate! Chiar dacă Google Pixel 4a 5G are un procesor puțin mai bun (apropo este singura alternativă), păcătuiește în alte domenii. Opțiunile de memorie și faptul că nu are spațiu de stocare extensibil, ca să nu mai vorbim de faptul că are un scaner de amprente montat în spate, fiind în același timp și mai scump, îl trag în jos.

Specificații de excepție pe smartphone-ul Samsung

Majoritatea celorlalte telefoane menționate aici au o protecție a ecranului mai slabă decât Gorilla Glass 5. În plus, Samsung Galaxy A52 5G este unul dintre puținele telefoane mid-range care oferă difuzoare stereo. Menționăm că modelele Google Pixel 4a 5G și LG K92 5G au și ele. La fel, A52 este singurul model – excepție Pixel 4a 5G – cu OIS (stabilizare optică a imaginii) pentru camera principală.

Calitatea construcției este un alt subiect interesant când facem o comparație între aceste telefoane de mai sus. Majoritatea telefoanelor de nivel mediu nu au rating IP pentru protecție la apă și praf. Dar Samsung Galaxy A52 are – atât modelul 4G cât și modelul 5G. Telefonul este certificat IP67! Astfel este rezistent la praf și la apă la adâncime de maxim 1 metru timp 30 de minute. În ceea ce privește rivalii săi, puteți beneficia maximum de o acoperire slabă hidrofugă.

Combinați tot acest hardware impresionant cu o construcție de calitate Samsung, cu o experiență software superioară și veți obține un impresionant Galaxy A52. Compania oferă pentru acest telefon oferă trei actualizări majore ale sistemului de operare Android și patru ani de patch-uri de securitate garantate. Majoritatea celorlalte telefoane mid-range beneficiază de cel puțin două actualizări majore ale sistemului de operare.

Toate aceste caracteristici fac din Galaxy A52 5G un fantastic telefon mid-range. Este capabil să concureze nu numai cu dispozitivele Samsung de ultimă generație, ci și cu orice alt telefon mid-range de pe piață în acest moment.