Samsung Galaxy A52 5G primește interfața One UI 6.1

91
Galaxy A52 5G
Sursă foto: GalaxyClub

După ce Samsung a adus upgrade-ul major One UI 6.1 la Galaxy A54 și Galaxy A53 în ultimele săptămâni, continuarea logică era și seria Galaxy A52 din 2021. Această seria cuprinde pe Galaxy A52 4G, Galaxy A52 5G și Galaxy A52s. Acum Samsung Galaxy A52 5G primește actualizarea la interfața One UI 6.1 în mai multe țări din Europa.

Descărcarea cu versiunea de firmware A526BXXU7GXD3 pe Galaxy A52 5G are o dimensiune de aproximativ 2,1GB. Actualizarea include un patch de securitate mai nou (aprilie) și, desigur, One UI 6.1. Această versiune a interfeței Samsung a debutat pe Galaxy S24 și este acum disponibilă pe mai multe telefoane Samsung.

Samsung One UI 6.1 aduce diverse îmbunătățiri – nu foarte mari – pentru Galaxy A52 5G, Galaxy A52 4G și Galaxy A52s. Actualizarea este disponibilă și în România, un Galaxy A52 5G din redacție a primit actualizarea!  Puteți edita imaginile de fundal cu funcții noi și puteți alege dintre mai multe widget-uri pentru ecranul de blocare. Samsung Health este îmbunătățită, la fel ca și widgetul Meteo. De asemenea, există mai multe modalități de a proteja bateria dispozitivului prin intermediul software-ului. Galaxy A52 nu primește funcții Galaxy AI cu One UI 6.1.

One UI 6.1 aduce și remedierea unei erori care a venit pe Galaxy A52 cu One UI 6.0. De la acea actualizare, un truc care protejează pictogramele din bara de stare împotriva arderii afișajului nu mai funcționează. Abia acum, în One UI 6.1, a fost rezolvată această „eroare de ardere”, potrivit GalaxyClub. Desigur, șansa apariției a acestui bug a fost foarte mică – dar acum știm că problema nu mai există.

GalaxyClub este un site din Olanda ce publică informații de ultimă oră despre telefoanele, tabletele și alte produse Samsung. Este un site scris de profesioniști din domeniul telefoniei mobile. GalaxyClub este un site independent, nu este afiliat Samsung.

Actualizarea One UI 6.1 pentru Galaxy A52 5G este una mare. Aceasta înseamnă că multe lucruri sunt actualizate, astfel încât modelele Galaxy A52 au nevoie de un timp pentru a se reoptimiza. În ore sau zile de la instalare, consumul de energie poate fi mai mare decât este obișnuit. Dar, dacă totul merge bine, acest lucru se va normaliza din nou în scurt timp. Dacă acest lucru nu se întâmplă după câteva zile, este posibil să suferiți și de problema bateriei pe care o întâlnesc unele telefoane cu One UI 6.1.

Android 14 este ultima actualizare a versiunii Android pentru Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A52s. Acum cu interfața One UI 6.1 s-au încheiat actualizările majore de software. Puțin probabil să primească și Android 15, doar dacă se aliniază planetele din Galaxia Samsung.

Momentan actualizarea din România este disponibilă pentru modelele neblocate în rețelele mobile. Vor primi și upgrade-ul în curând și cel blocate în rețele mobile. Acest lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy A52s și Galaxy A52 4G. Dacă nu a sosit notificarea de actualizare verificați manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.