Samsung Galaxy A52 cu specificații mai bune în departamentul foto

938
Sursa Foto: phonearena.com

Recent am aflat că Galaxy A72 va fi primul telefon cu modul foto penta ce va fi lansat de Samsung. Acum am aflat că succesorul celui mai popular telefon Samsung – Galaxy A51 – Samsung Galaxy A52, va primi patru camere, dar mai bune. Era și normal, deși am intuit că va primi cinci când am scris despre Galaxy A72. Cele două modele vin în ultimii ani braț la braț.

Conform PhoneArena, care citează surse mass-media sud-coreene Samsung Electro-Mechanics, filiala Samsung care produce camere foto va produce aceste module. Subsidiara gigantului high-tech produce camere atât pentru seria Galaxy S cât și pentru seria Galaxy Note.

Galaxy A52 și Galaxy A72 probabil lansate în decembrie

Samsung Electro-Mechanics a primit comanda pentru principalele module de cameră atât pentru viitoarele modele Galaxy A52, cât și pentru Galaxy A72, ambele modele pentru 2021. Dacă istoricul lansărilor Samsung este un indiciu, atunci aceste două telefoane vor fi prezentate în luna decembrie.

Aceste două modele din gama medie superioară Samsung se vând în zeci de milioane de bucăți la nivel mondial. Compania a observat acest lucru, așa că încearcă să aducă produsele rapid pe piață pentru a-și consolida statutul de bestseller.

Potrivit informației „modulul foto spate la Galaxy A52 este quad-camera (4), iar la Galaxy A72 este compus penta-camera (5)”. Samsung Electro-Mechanics va fabrica senzori principali atât pentru A72 cât și pentru A52, ceea ce înseamnă că este posibil să vedem o creștere a rezoluției camerei principale. De la 48MP pe Galaxy A51, până la 64MP pe Galaxy A52, la fel cum este pe Galaxy A71 și va fi pe Galaxy A72.

Samsung Electro-Mechanics este o filială a grupului Samsung Electronics fondată în 1973. Compania produce piese, cip-uri, plăci cu circuite imprimate, module de cameră, module de rețea și substraturi semiconductoare.

Specificații așteptate la camere pe Galaxy A72

  • Un senzor principal de 64MP
  • Cameră ultra-wide de 12MP
  • Cameră de 8MP cu obiectiv cu zoom 3x
  • Cameră macro de 5MP
  • Un senzor „bokeh” dedicat de 5MP

Totuși, Galaxy A51 este livrat cu o cameră quad, iar același număr va fi păstrat pentru A52. Deci care dintre camerele de mai sus va fi prezent pe Galaxy A72, dar lipsește pe A52? Asta rămâne de văzut, dar Samsung trebuie să distingă cumva pe A72 ca un mid-ranger superior, iar o cameră cu teleobiectiv va fi noua sa caracteristică, care ar putea lipsi pe A52.

Totuși A52 ar putea obține o creștere a rezoluției camerei principale și a senzorului „bokeh” de adâncime. Nu este pentru prima dată când auzim că Galaxy A52 va avea o cameră principală de 64MP. Așa că acolo unde este tot mai mult fum, focul va fi inevitabil, ca să parafrazăm un cunoscut proverb românesc.

Numărul mediu de camere spate de pe telefoanele Samsung va sări de la două anul acesta, la trei în 2021. Potrivit directorului general Samsung Electro-Mechanics, Bae Kwang-wook: „Adoptarea modulelor multi-camere performante pentru smartphone-uri se va extinde la produsele cu preț mediu„.

Aceste module le vom găsi pe seria Galaxy A 2021 și vor fi la fel de performante ca în seria Galaxy S20 din 2020. Singura parte ceva mai slabă pe aceste două modele vor fi procesoarele. Dar, având în vedere că Galaxy A71 și A51 vin deja cu chipset-uri superioare, Snapdragon 765G sau succesorul său, vor fi mai mult decât suficiente.

Specificații așteptate la camere pe Galaxy A52

  • Un senzor principal de 64MP
  • Cameră ultra-wide de 12MP
  • Cameră macro de 5MP
  • Un senzor „bokeh” dedicat de 5MP

Bineînțeles, chiar și cu acest set bogat de camere, seria 2021 Galaxy A va avea de luptat pe piață. În special cu modelele OnePlus, renumite pentru caracteristicile emblematice la prețuri medii, dar mai puțin la camere. Luna decembrie nu este departe și vom afla tot mai multe despre viitoarele specificații aflate pe Galaxy A72 și A52.