Samsung Galaxy A52s primește actualizarea de securitate din iunie în Europa

241
Samsung Galaxy A52s
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Telefoanele Samsung primesc unul după altul, așa cum era de așteptat, actualizarea de securitate din iunie. Nu există o ordine foarte logică în asta. Era clar că seria Galaxy A52 va fi printre primele. De ieri excelenta serie Samsung Galaxy A52 a început să primească actualizarea de securitate din iunie 2022. Primele modele care primesc noua actualizare sunt Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A52s. Fără îndoială, va urma în scurt timp și Galaxy A52 4G.

Primul telefon care a primit patch-ul din iunie este Samsung Galaxy A52 5G, actualizarea este deja disponibilă în România. Lista de modificări (changelog) menționează doar securitatea îmbunătățită. Noua actualizare vine cu versiunea de firmware A526BXXU1CVF3 și are o dimensiune de aproximativ 790MB. Nici nu știm de ce Samsung mai menționează și dimensiunea descărcării când este așa de mică (790MB)! Chiar și lista de aplicații care sunt actualizate este scurtă. Sunt puține actualizări la Samsung Notes, Samsung Internet, Samsung Calendar și Samsung Members, fără să știm concret ce anume. Probabil au o logică, dar sunt nesemnificative.

Actualizarea din iunie lansată pentru Samsung Galaxy A52s

Samsung Galaxy A52s primește versiunea de firmware cu numărul A528BXXS1CVF1, potrivit GalaxyClub. Aceasta aduce același patch de securitate din iunie 2022 și aceleași minime modificări. Apropo: patch-ul în sine conține 45 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android. Samsung a adăugat aproximativ 25 de remedieri pentru interfața One UI. Acestea îmbunătățesc, printre altele, conexiunea Bluetooth, AR Emoji, scanerul QR și securitatea contului tău Samsung.

Specificația Bluetooth a fost formulată pentru prima dată în 1994 de Sven Mattisson și Jaap Haartsen, muncitori la divizia de telefonie mobilă a companiei Ericsson. Cea mai recentă versiune Bluetooth 5.3 a fost lansată pe 13 iulie 2021.

Samsung a lansat pe Galaxy A52s 5G la jumătatea anului 2021, după o lipsă gravă de cipuri care a dus la probleme în lanțul de aprovizionare pentru Galaxy A52 4G și Galaxy A52 5G. Telefonul a fost lansat cu Android 11 și interfața One UI 3.1 la bord. A primit actualizarea Android 12 la începutul acestui an. Va primi încă două actualizări ale sistemului de operare Android în viitor.

Actualizarea este disponibilă prin Over The Air (OTA) în mai multe țări din Europa și este lansată inițial pe telefoanele libere de rețea. Smartphone-urile blocate în rețelele operatorilor de telefonie mobile vor primi puțin mai târziu noua actualizare. Veți primi automat o notificare când actualizarea ajunge pe telefonul dvs. Dar, puteți verifica și manual dacă actualizarea este disponibilă prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.