Galaxy A53 primește actualizarea de securitate din iunie 2024

74
galaxy A53
Sursă foto: DeccanHerald

Un smartphone Samsung extrem de iubit și astăzi, în ciuda faptului că a fost lansat în martie 2022, primește actualizarea de securitate din iunie 2024. Samsung Galaxy A53, căci despre el este vorba, este primul telefon din seria Galaxy A care primește actualizarea de securitate din iunie 2024. Actualizarea este disponibilă în Europa și în România.

Subliniem din nou și din nou că Samsung lansează adesea actualizări de securitate fără o ordine anume. Patch-ul de securitate din iunie este un alt exemplu clar în acest sens. Încă nu a fost lansat acest patch pe Galaxy A54 și pe Galaxy A55, dar Galaxy A53 îl primește. Nimic nou, funcții sau alte ceva, doar clasica actualizare de securitate.

Versiunea de firmware A536BXXSAEXF1 aduce acel dispozitiv – primul din seria A – la patch-ul din iunie. Aceasta, la rândul său, rezolvă aproximativ 37 de îmbunătățiri pentru securitatea sistemului de operare Android din partea Google. Și există 22 de remedieri pentru propriul software Samsung, inclusiv unele pentru Dialer, Clipboard și pentru o funcție privind statistica a bateriei, potrivit site-ului olandez GalaxyClub. Noua actualizare nu aduce nicio modificare vizuală sau funcțională. Numai securitatea este actualizată.

Inginerul olandez Dr. Jaap Haartsen a creat pentru prima dată o conexiune fără fir între dispozitive în 1994. Ideea i-a venit când lucra pentru Ericsson în Suedia. În 2015, Dr. Haartsen a fost adăugat la National Inventors Hall of Fame din SUA.

Samsung Galaxy A53 a fost lansat cu Android 12 și interfața One UI 4.0 la bord. A primit Android 13 și One UI 5.0 și apoi One UI 5.1. Android 14 și interfața One UI 6.0 au ajuns pe telefon în luna noiembrie a anului trecut. Telefonul va primi sistemele de operare Android 15 și Android 16 și interfețele aferente în anii următori. Compania Samsung a promis și cinci ani de actualizări de securitate pentru acest telefon.

Acum puteți instala actualizarea din iunie pe Galaxy A53, modelele neblocate în rețele mobile în majoritatea țărilor europene, inclusiv în România. Telefoanele blocate de operatori în rețele lor ar trebui să primească și ele actualizarea în scurt timp. Așteptați notificarea automată sau verificați dacă a sosit mergând la Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.