Galaxy S21, Galaxy A54 și Galaxy A53 primesc actualizarea din martie

107
Galaxy A53 si Galaxy A54
Sursă foto: SamsungNewsroom

Samsung continuă în ritm susținut lansarea actualizării de securitate din martie 2024. Acum compania sud-coreeană a lansat noul patch de securitate pentru seria Galaxy S21, Galaxy A54 și Galaxy A53. Pentru toate aceste telefoane actualizarea a fost lansată în Statele Unite, dar în scurt timp va fi disponibilă la nivel global.

Noul SMR (Security Maintenance Release) vine cu versiunea de firmware G991USQSAFXBC și aduce doar cele mai recente remedieri de securitate. „Actualizarea software actuală oferă cele mai actualizate corecții de securitate Android pe dispozitivul dvs.”, se arată în jurnalul care însoțește actualizarea. Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra nu primesc funcții noi luna aceasta. Actualizarea la interfața One UI 6.1 este pe drum, dar este posibil să nu ajungă înainte de aprilie sau mai. Atunci seria Galaxy S21 va primi noi funcții AI, îmbunătățiri ale camerei, instrumente de editare și multe altele.

Actualizarea din această lună corectează 46 de vulnerabilități de securitate în dispozitive din partea Google și Samsung. Cifra numără toate vulnerabilitățile sistemului de operare Android și Galaxy din ecosistemul Samsung. Cel puțin două dintre acestea sunt probleme critice în sistemul de operare Android și au fost corectate de Google. Aceste defecte pot duce la execuția de cod de la distanță și pot deschide o cale pentru un atac devastator dacă cineva le exploatează.

Aceleași remedieri de securitate sunt disponibile și pentru variantele blocate în rețelele mobile din SUA ale Galaxy A54 și Galaxy A53. Acestea sunt ofertele de gamă medie premium ale Samsung pentru 2023, respectiv 2022. Dispozitivele primesc această actualizare cu numerele de versiune de firmware A546USQS6BXB9 și, respectiv, A536USQS9DXC4. O lansare mai amplă care acoperă unitățile deblocate și versiunile globale ar trebui să urmeze în curând.

Cea mai mare companie de telefonie mobilă din SUA este AT&T Mobility cu 241,5 milioane de abonați în Q4 2023. Urmează Verizon cu 144,8 milioane abonați; T-Mobile (119,7); Dish Wireless (7,4); și US Cellular cu 4,6 milioane abonați.

Galaxy A54 și Galaxy A53 vor primi și actualizarea la interfața Samsung One UI 6.1. Această interfață a fost introdusă de Samsung cu Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Samsung Galaxy A54 și Samsung Galaxy A53 este posibil să nu primească toate caracteristicile Galaxy AI ale seriei Galaxy S24 din cauza limitărilor hardware. Totuși cele două modele mid-range ar trebui să primească câteva trucuri și îmbunătățiri software noi.

Va dura ceva timp până când actualizarea One UI 6.1 va ajunge pe aceste dispozitive, potrivit AndroidHeadlines. Momentan Samsung nu a început lansarea nici pentru telefoanele și tabletele emblematice. Seria Galaxy S23 și seria Galaxy Tab S9 vor fi primele care vor primi One UI 6.1 până la sfârșitul acestei luni.

Veți primi o notificare când actualizarea este disponibilă pe seria Galaxy S21, Galaxy A554 și Galaxy A53. Alternativ, puteți verifica dacă actualizarea este disponibilă accesând Setări -> Actualizare software și atingând Descărcare și instalare.