Galaxy A71s 5G UW posibil pe Verizon cu suport Ultrawide Band

604
Sursa Foto: via phonearena.com

Smartphone-urile flagship 5G au venit într-adevăr mai scumpe în acest an, cu mult peste 1000 de euro. Qualcomm Snapdragon 865 este aparent un cip foarte scump, chiar dacă nu vine cu un modem 5G integrat. Din fericire, există unul mai ieftin (dar mai puțin puternic) Qualcomm Snapdragon 765 care include un modem integrat 5G. Acesta se va regăsi pe Samsung Galaxy A71s care va ajunge la operatorul american de telefonie mobilă Verizon.

Recent site-ul XDA-Developers a găsit dovezi că Galaxy A71 5G, destinat SUA, va avea acest chipset când va ajunge la Verizon. S-a pus la îndoială dacă modelul Samsung pentru Verizon va suporta rețeaua de bandă Ultrawide a operatorului american atunci când se lansează. Acest lucru a fost lămurit acum, dispozitivul va suporta într-adevăr rețeaua mmWave a companiei Verizon.

Galaxy A71s 5G UW special dotat pentru rețeaua Verizon Ultrawide Band

Specialiștii de la XDA-Developers au identificat numele de marketing al dispozitivului corespunzător numărului de model SM-A716V. Acest număr SM-A716V, a apărut săptămâna trecută pe Bluetooth alături de numele produsului „Galaxy-A71-5G US VERIZON”. Ultimele informații indică faptul că acest dispozitiv poate fi comercializat efectiv pe Verizon sub denumirea de Galaxy A71s 5G UW.

Acest nume este important din câteva motive. În primul rând, ne spune că Verizon poate vinde telefonul sub numele Galaxy A71s 5G, telefon încă neanunțat. Și Galaxy A51 5G va ajunge la Verizon. Cu toate acestea, ne așteptăm ca telefonul să fie foarte asemănător cu celălalt model destinat SUA, Galaxy A71 5G. Partea cu „UW” a numelui ne spune că telefonul se va putea conecta la rețeaua Verizon Ultrawide Band. Această rețea operează în frecvențe mmWave. Verizon a adăugat marcajul „UW” la numele mai multor dispozitive 5G, cum ar fi OnePlus 8 5G UW, Galaxy S20 5G UW, LG V60 5G ThinQ UW.

Ultrawide Band – bandă ultra-largă, este o tehnologie radio care utilizează un nivel de energie foarte scăzut. Ultrawide Band este folosită pentru comunicații la distanță mare, pe o porțiune mare din spectrul radio. Este utilizată în domeniul militar pentru capacitatea sa de penetrare a obiectelor.

Versiunea americană a lui Galaxy A71 5G ar trebui să utilizeze chipsetul Snapdragon 765. Qualcomm 765, 765G și 768G sunt singurele procesoare de la Qualcomm cu modeme integrate 5G. Acest modem integrat este Snapdragon X52 și, la fel ca modemul Snapdragon X55, asociat cu dispozitivele Snapdragon 865, X52 acceptă atât rețelele 5G, cât și mmWave sub 6GHz.

Galaxy A71s 5G UW ar fi primul cu Snapdragon 765 care acceptă mmWave 5G. De asemenea, ar fi primul smartphone mid-range care acceptă rețeaua Verizon 5G dacă excludem Moto Z3 și Z4 care au necesitat un Mod Moto ce costă în plus 350$.