Samsung Galaxy A72: caracteristici premium și multe culori

698
Samsung Galaxy A72 caracteristici premium și multe culori
Sursa Foto: via winfuture.de

Samsung va lansa în curând noi versiuni ale smartphone-urilor sale de succes din seria Galaxy A. Pe lângă succesorul celui mai bine vândut model de anul trecut Galaxy A52, vom primi și pe fratele său mai mare Samsung Galaxy A72. Acum avem, prin intermediul WinFuture, mai multe date despre el și imagini oficiale cu viitorul smartphone Samsung.

Spre deosebire de fratele său mai mic, Samsung Galaxy A72 apare inițial doar într-o versiune 4G. Cel puțin site-ul amintit mai sus nu are date despre existența unui model 5G. La preț de pornire de 450 de euro, Samsung oferă cu Galaxy A72 un smartphone de nivel mediu care adoptă multe dintre elementele de design din seria Galaxy S, dar costă mult mai puțin.

Samsung Galaxy A72 va avea o cameră selfie de 32 MP

Galaxy A72 are un ecran Super AMOLED de 6,7 inch cu rezoluție de 2400×1080 pixeli și raport de aspect în format 20: 9. Conform unor informații anterioare Samsung Galaxy A72  are o rată de reîmprospătare opțională de până la 90Hz. Cititorul de amprente se află în-display. Ecranul are o gaură mică în mijloc la marginea superioară, în spatele căreia se află camera frontală de 32 MP.

Departamentul foto spate este compus din patru camere, aflate într-un nou design de modul. Camera principală de pe Galaxy A72 are o rezoluție de 64 MP și ar trebui să ofere claritate sporită și mai multe detalii prin intermediul binning-ului de pixeli. Mai există acolo o cameră ultra-wide de 12 MP, una de 8 MP și una de 2 megapixeli pentru fotografii macro. Aceste informații despre camere sunt în contradicție cu ceea ce a fost auzit anterior din alte surse și, prin urmare, așteptăm informații oficiale Samsung.

Android este lider ca sistem de operare mobil la nivel mondial în 2020. În august Android avea o cotă de piață 74,6% la nivel global. Google Android și Apple iOS dețin împreună aproape 99% din cota de piață globală.

Inima lui A72 va fi procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 720G, care va bate cu o rată de până la 2,3GHz. Procesorul va fi însoțit de 6 sau 8GB de memorie RAM și 128 sau 256GB de memorie internă. Conform informațiilor, această memorie internă poate fi extinsă cu un card de memorie.

Baterie de 5.000mAh și certificare IP67 pe A72

De asemenea, Samsung Galaxy A72 va avea o baterie de 5000mAh care poate fi încărcată rapid prin USB Tip-C. Carcasa dispozitivului este din plastic și ar trebui să fie certificată cu IP67 pentru rezistentă la apă și praf, în ciuda integrării unui jack de 3,5mm și a unui slot pentru card Micro-SD. Galaxy A72 rulează cu sistemul de operare Android 11 și desigur interfața Samsung One UI 3.1.

În ceea ce privește conectivitatea, Samsung Galaxy A72 acceptă rețele 4G LTE. Informațiile anterioare au sugerat existența unui model 5G, dar WinFuture spune că nu este așa. Samsung Galaxy A52 va fi lansat în martie și cel mai probabil Galaxy A72 îl va însoți. Dar, până atunci Samsung poate decide și altceva, nu este exclus să le vedem mai repede.