Acasă Stiri Galaxy A8 și A8+ (2018) cu procesarea HDR în timp real pentru...

Galaxy A8 și A8+ (2018) cu procesarea HDR în timp real pentru fotografii

Samsung Galaxy A8 (2018) și A8+ (2018) se preconizează a fi destul de atractive în gama mid-range. Ambele telefoane vin cu multe caracteristici găsite pe telefoanele high-end a lui Samsung, telefoane care în același timp sunt mult mai scumpe. Modelele din 2018, Galaxy A8 și A8+ vin cu procesarea HDR în timp real pentru fotografii, arată pagina oficială a lui Samsung. Procesarea HDR în timp real a fost disponibilă până acum numai pe telefoanele de top ale lui Samsung.

Procesarea fotografiilor HDR (High Dynamic Range) nu este ceva nou pe smartphone-uri, totuși, datorită naturii mai exigente a procesului, această procesare HDR nu a fost întotdeauna destul de rapidă cum ne-am fi așteptat. Procesorul Exynos 7885, care alimentează modelele Galaxy A8 (2018) si A8+ (2018), este capabil să proceseze imagini HDR în timp real, fără nici o întârziere.

HDR în timp real este o caracteristică a aparatului foto care a fost introdusă de Samsung cu câțiva ani în urmă cu Samsung Galaxy S5.

HDR presupune realizarea mai multor fotografii consecutive într-un interval de timp foarte scurt, care apoi sunt combinate într-una singură, procesul având loc automat în telefon. Fotografiile sunt realizate rapid, cu expuneri diferite, în cascadă, fiind apoi combinate de software-ul camerei foto a telefonului într-o singură fotografie. Fotografia finală îmbină practic cele mai bune fotografii, surprinzând o gamă bogată de tonuri, mai luminoase sau mai întunecate pentru o fotografie perfectă.

HDR în timp real permite salvarea instantanee a imaginilor, eliminând necesitatea ca utilizatorul să aștepte câteva momente până când imaginea în HDR este salvată.

De fapt, Samsung a optat să lase setarea HDR la „Auto” în mod implicit pentru camerele din față și spate, deși pot fi activate sau dezactivate din setările camerei. Ambele modele sunt echipate cu aparate de fotografiat de 16 MP cu obiective mai luminoase cu deschiderea f / 1,7 și f / 1,9, care ar trebui să furnizeze fotografii suficient de luminoase și detaliate.

Deschiderea diafragmei / apertura, se referă la dimensiunea orificiului prin care lumina ajunge în camera foto. O valoare mai mică reprezintă o deschidere mai mare a diafragmei, cu cât numărul f este mai mic, cu atât pozele vor fi mai clare, mai luminoase fără alte artificii digitale.

Deocamdată aceste telefoane din gama Galaxy A nu au stabilizare optică a imagini, din păcate, dar acest lucru îl așteptăm la viitoarele telefoane Galaxy A.

SourceSamMobile

Stiri

Galaxy Note 20 5G și Z Flip 5G disponibile în culori festive roșu și alb

Galaxy Note 20 5G și Z Flip 5G sunt disponibile într-o pereche de culori noi în SUA începând de ieri. Note 20...

Samsung Galaxy Note 21 va fi lansat într-o singură versiune

Recent am scris că Samsung va întrerupe seria Galaxy Note. Au fost mai multe informații în acest sens, dar se pare că...

Samsung ocupă o treime din piața globală a televizoarelor în Q3 2020

Samsung Electronics a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în al treilea trimestru din anul 2020. Conform companiei de...

Ziua Națională a României – La mulți ani România!

Ziua Națională a României este cel mai important eveniment din România. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi,...

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...