Samsung Galaxy J8 ar putea avea succes mult mai mare decât gama Galaxy J 2017. La fel ca și gama Galaxy A, gama J schimbă numărul din denumire sa și se apropie tot mai mult de Galaxy S8, de produsele mai elevate ale firmei Samsung. Un smartphone cu un număr de model similar cu alte aparate din gama J a fost reperat pe diferite site-uri de analiză comparativă având caracteristici impresionante pentru un telefon entry-level.

Samsung a lansat Galaxy A8 (2018), acesta este succesorul Galaxy A5 (2017), un smartphone foarte apreciat care încă are succes pe piață. Galaxy A8 vine la un preț de aproximativ 500€ și oferă caracteristici tehnice apropiate de Samsung Galaxy S8. Cu un ecran Infinity Display, 4GB de memorie RAM și cameră foto dublă, acest smartphone marchează o creștere semnificativă pentru un telefon din seria Galaxy A. Astfel, Galaxy A8 se apropie foarte mult de telefoanele high-end Samsung din seria S, dar la un preț mult mai mic.

Scopul companiei Samsung pare foarte clar: de a atrage utilizatorii să cumpere un telefon asemănător celor din gama premium Galaxy S. Numai că acest telefon este mai ieftin și în același timp va duce la creșterea vânzărilor și profitului adus de telefoanele din gama medie.

După anunțarea lui Galaxy A8 foartă multă lume se întreabă dacă Samsung va merge pe aceeași linie și atunci când vine vorba de seria Galaxy J, această serie fiind considerată o serie entry-level. Unul dintre aceste telefoane din gama J, Samsung Galaxy J3, care vine la un preț foarte bun are mare succes în rândul cumpărătorilor, de exemplu, a fost cel mai bine vândut smartphone din Franța în 2017.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Numărul de model este foarte important dacă doriți să actualizați telefonul sau să cumpărați accesorii. Telefonul Samsung are o plăcuță în spatele bateriei detașabile, găsiți numărul de model acolo. La telefoanele Samsung cu Android, întrați în Setări Android și selectați „Sistem”, apoi „Despre telefon”. În cutia telefonului și în manualul de utilizare este menționat numărul de model.[/vc_message]

Recent un smartphone cu numărul de model SM-J720F tocmai a fost văzut pe site-urile de benchmarking GFXBench și GeekBench. Știind că modelul 2017 Galaxy J7 era modelul SM-730F, pare evident că acest nou model este succesorul său. Cu toate acestea, acest smartphone are un Exynos 7885 procesor cu 4 GB de RAM și Android 8.0 Oreo. Nici Galaxy A8 nu are această versiune a sistemului de operare încă!

În rest, caracteristicile tehnice ce au apărut pentru presupusul Galaxy J8 sunt aproape similare ce cele ale lui Galaxy A8, fapt ce sugerează o creștere a gamei J, dar foarte posibil și o creștere a prețurilor.

Este posibil o lansare a lui Galaxy J8 în perioada următoare, poate chiar la MWC 2018 Barcelona.