Galaxy AI gratuit până în 2025, Smsung ne reamintește acest lucru

94
Galaxy S24 galaxy AI
Sursă foto: Androidheadlines

La începutul anului seria Galaxy S24 a fost lansată cu Galaxy AI și a fost un succes peste așteptări al Samsung. Platforma Galaxy AI oferă o multitudine de instrumente bazate pe inteligență artificială. De exemplu, poate rezuma pagini web, traduce text și audio dintr-o limbă în alta în timp real și edita fotografii. Acestea s-au dovedit a fi extrem de utile în viața de zi cu zi, iar fanii sunt foarte încântați.

Când Gigantul sud-coreean a introdus suita Galaxy AI a spus că oamenii vor putea folosi serviciul gratuit până în 2025. Astfel toată lumea a tras concluzia că Samsung ar putea începe să taxeze acele servicii/instrumente AI începând cu 2026. Ei bine, gigantul tehnologic sud-coreean le reamintește acum oamenilor despre acest lucru încă o dată.

Samsung a emis ieri un comunicat de presă în care anunță că a deschis șapte Galaxy Experience Spaces în întreaga lume pentru a prezenta capabilitățile Galaxy AI. În notele de subsol ale acestui comunicat de presă, compania spune că „Funcțiile Galaxy AI vor fi oferite gratuit până la sfârșitul anului 2025 pe dispozitivele Samsung Galaxy acceptate”. Potrivit SamMobile, este foarte clar că Samsung va schimba situația începând cu 2026.

Ne amintim că Google Gemini, Microsoft Copilot și ChatGPT de la Open AI au sosit ca servicii gratuite. Cu toate acestea, există acum versiuni plătite ale tuturor acestor servicii. De exemplu: Gemini Advanced, Copilot Plus și ChatGPT Plus – care oferă mai multe capabilități decât versiunile lor gratuite.

ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer) a fost lansat de OpenAI în 30 noiembrie 2022. Până în ianuarie 2023, a devenit aplicația software cu cea mai rapidă creștere din istorie, peste 100 de milioane de utilizatori.

Având în vedere că, Samsung ar putea oferi gratuit câteva funcții de bază (sau actuale) Galaxy AI și să introducă un nivel plătit cu funcții mai noi și mai avansate în viitor. Poate că Samsung va lansa versiunea plătită cu un brand Plus. Acest lucru a fost făcut de majoritatea celorlalte companii amintite mai sus. Nu este exclus ca Samsung să numească platforma sa Galaxy AI+ (sau Plus).

În ceea ce privește conținutul comunicatului de presă, Samsung despre cele șapte Galaxy Experience Spaces în întreaga lume, știm unde vor fi amplasate. Fanii Samsung vor putea experimenta capacitățile AI în Paris, Berlin, New York, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.