Galaxy Dream Lite va fi probabil un smartphone pentru China

1094

Pe baza unei recente certificări, se pare că Samsung va lansa un smartphone dedicat pieței chinezești și va fi numit Samsung Galaxy Dream Lite. Acest smartphone, care a fost identificat cu numărul de model SM-G8750, este acela despre care s-a crezut anterior că este Samsung Galaxy S9 Mini. Cu toate acestea, o recentă certificare Bluetooth arată că SM-G8750 va fi numit Galaxy Dream Lite. În plus, numele smartphone-ului este urmat de codul „CN China”, ce ar putea însemna că telefonul va fi disponibil numai în China.

Au existat unele confuzii asupra dispozitivelor Samsung cu numere de model SM-G8850 și SM-G8750. Cele două telefoane au apărut inițial ca variante a lui Galaxy S9 Mini, dar recent, autoritatea chineză de certificare TENAA a publicat fotografii și specificații ale modelului SM-G8850 și a sugerat că este o variantă a lui Galaxy S9 pentru piața chineză cu toate caracteristicile lui Galaxy S9+ și un design ce aduce cu iPhone-ul. SM-G8850 a fost de asemenea văzut pe benchmark-ul AnTuTu cu specificații mid-range înainte de a ajunge pe TENAA, ceea ce a dus la confuzia că Samsung ar putea pregăti două smartphone-uri Galaxy S9 Mini.

O recentă apariție pe Geekbench a oferit câteva detalii privind specificațiile lui Samsung Galaxy Dream Lite (SM-G8750). Conform listării Geekbench, dispozitivul va fi alimentat de procesorul Snapdragon 660 cu un GPU Adreno 512. În plus, benchmark-ul a notat că dispozitivul va avea 4 GB de memorie RAM și smartphone-ul va fi livrat împreună cu Android Oreo preinstalat.

Mulțumită site-ului Bluetooth, acum știm că SM-G8750 ar putea fi o variantă Mini / Lite a lui Galaxy S8 de anul trecut și nu a lui Galaxy S9, așa cum am dedus mai devreme. Telefonul a fost certificat de Bluetooth cu numele Galaxy Dream-Lite CN CHINA. Cu Galaxy Dream-Lite se pare că Samsung pregătește o versiune mai mică a lui Galaxy S8, cel puțin pentru piața chineză.

Adreno este o serie de procesoare grafice – Graphics Processing Unit (GPU), dezvoltate de Qualcomm și utilizate într-o varietate de aplicații SoC. A fost inițial dezvoltat sub brandul Imageon de către ATI Technologies și achiziționat de AMD în 2006. AMD a vândut divizia în ianuarie 2009 companiei Qualcomm, aceasta a redenumit produsele Imageon ca Adreno.

În plus, certificarea Bluetooth a menționat că Samsung Galaxy Dream Lite va suporta Bluetooth 5.0. Acest standard de conectivitate permite telefonului să se conecteze simultan la două dispozitive wireless diferite.

Un dispozitiv similar a fost recent certificat de TENAA, iar acest telefon poate fi identificat prin numărul de model SM-G8850. Imaginile acestui smartphone au fost deja făcute publice de TENNA și e posibil ca Galaxy Dream Lite să aibă același design. Imaginile arată că aparatul va avea camere duale la spate, care sunt plasate în colțul din stânga sus. Senzorul de amprentă este situat tot pe panoul din spate. Camerele duale din spate sunt aranjate vertical, iar sub ele blițul LED.

Este important de menționat că, în timp ce SM-G8850 ar putea avea același design ca Galaxy Dream Lite, această variantă este alimentată de un procesor mai puternic, Exynos 9810. Acesta este procesorul aflat pe varianta internațională a lui Galaxy S9.

Un Galaxy S8 Lite sau un Galaxy S8 Mini pentru China ar avea sens, deoarece Samsung are nevoie de tot și de toate pentru a recupera o parte din cota de piață pierdută în China. Un Galaxy S8 Mini ar permite companiei Samsung să vândă un dispozitiv mid-range cu numele unui telefon pilot atașat la acesta și presupunem că ar contribui la atragerea clienților în China.

Este greu să pronosticăm care va fi strategia companiei Samsung pe piața din China acolo unde utilizatorii de telefoane mobile sunt pur și simplu răsfățați, ca opțiuni de cumpărare, de către producătorilor locali de telefoane mobile care vin cu prețuri foarte mici față de specificațiile ce le oferă.

SURSĂAndroidHeadlines