Galaxy Fold 2: Samsung lucrează la un ecran de sticlă ultra-subțire

782
Sursa Foto: Google.com

Samsung Galaxy Fold 2 ar fi acoperit cu un protector de ecran pliabil din sticlă, conform unei ultime informații. Samsung a fost afectat de problemele avute la ecran de primul său smartphone pliabil, le-a rezolvat, dar compania nu a uitat acest lucru. Acum, conform Sam Mobile, gigantul tech colaborează cu Dolnsys, o companie sud-coreeană ce producă ecrane flexibile de sticlă. Scopul acestui parteneriat este de a dezvolta un protector de ecran pentru proteja afișajul Infinity Flex de pe Samsung Galaxy Fold 2.

Conform site-ului ETNews, Samsung vrea să pună un protector de ecran din sticlă pe ecranul pliabil la Galaxy Fold 2. Pentru a dezvolta primul geam de protecție pliabil, compania a semnat un parteneriat exclusiv cu Dolnsys, o companie sud-coreeană fondată în 2010.

Protector de ecran din sticlă flexibilă pe Samsung Galaxy Fold 2

Compania Dolnsys este capabilă să producă sticlă mai mică de 100 um (micrometri) care poate fi integrată în smartphone-urile pliabile. Sticla cerută de Samsung măsoară doar 30 de micrometri (o unitate de măsură echivalentă cu o milionime de metru). Această versiune din sticlă de 30 µm este deja în faza de cercetare și dezvoltare la compania Dolnsys. Și, Samsung Galaxy Fold 2 ar putea folosi această sticlă flexibilă și ultra-subțire. Această sticlă este capabilă să reziste la mișcările de închidere și deschidere a ecranului Infinity Flex aflat pe viitorul Samsung Galaxy Fold 2, fără să se rupă.

Un polimer este o substanță chimică formată din macromolecule. Polimerii sintetici sau semi-sintetici sunt componenta principală pentru producerea materialelor plastice. Amidonul, celuloza și mătasea sunt polimeri naturali iar nailonul, polietilena și bachelita sunt polimeri sintetici.

Dolnys este în prezent capabil să producă până la 500.000 de bucăți pe lună pentru telefonul pliabil Galaxy Fold 2. Cu ajutorul companiei Samsung, Dolnsys își va crește capacitatea de producție în următoarele luni pentru a putea satisface numărul de bucăți cerute de gigantul tech.

Primul telefon pliabil Galaxy Fold este acoperit cu un aliaj realizat din sticlă și polimeri. Prin urmare, smartphone-ul pliabil este mai puțin rezistent la șocuri, zgârieturi și alte avarii decât un flagship echipat cu o sticlă de protecție Gorilla Glass, de exemplu.

Este aproape sigur că pentru viitorul Galaxy Fold 2 Samsung va abandona aliajul din sticlă și polimeri aflat pe primul Galaxy Fold. Stratul de protecție actual este furnizat de compania japoneză Sumitomo. Plasat deasupra ecranului pliabil acest aliaj este mai aproape de plastic decât de sticlă. Un lucru ce s-a dovedit oarecum nefericit pentru un smartphone premium pliabil.

Așteptat în aprilie 2020, Samsung Galaxy Fold 2 ar putea astfel corecta unul dintre defectele primei generații.