Samsung Galaxy Fold 2 primește un ecran Ultra Thin Glass

815
Sursa Foto: letsgodigital.org

Anul acesta a fost introdus primul smartphone pliabil de la Samsung. Galaxy Fold este prevăzut cu un ecran flexibil, care este fabricat din poliamidă, un material plastic. Cea de-a doua generație de telefoane pliabile de la producătorul coreean este așteptată în 2020. Am scris recent că Samsung Galaxy Fold 2 va avea probabil un nou tip de afișaj, care este considerabil mai subțire și, în plus, mult mai rezistent la zgârieturi. Putem confirma aceste zvonuri acum, când Samsung a depus o marcă comercială pentru numele „Ultra Thin Glass”.

Pe 9 decembrie 2019, Samsung a depus trei cereri de marcă la EUIPO, toate legate între ele. Numele sunt „Samsung Ultra Thin Glass”, „Samsung UTG” și „UTG”. Aplicațiile sunt încadrate în clasa 9, clasă care specifică unde vor fi folosite noile ecrane. Descriere Samsung Ultra Thin Glass: Panouri de afișare în natură sau ecrane de afișare cu panou plat; Panouri de iluminat electric luminiscente; Monitoare pentru afișaj computer; Semnalizare digitală; Afișaje cu diode emițătoare de lumină; Panouri de afișare OLED; Panou pentru afișare de format mare; Ecrane pentru camere digitale; Display pentru telefoane inteligente; Afișaje pentru monitoare LCD; Ecrane de afișare cu panou plat; Monitoare de televiziune; Ecrane video pentru aparate portabile de comunicații; Panouri de afișare pentru televiziune; televizoare; smartphone-uri.

Smartphone-uri pliabile Samsung cu sticlă Ultra Thin

Din descriere se poate vedea că aceste tipuri de ecrane Ultra Thin Glass pot fi utilizate pentru diferite tipuri de dispozitive electronice. Și, sunt inclusiv pentru smartphone-uri. În octombrie, a fost discutată pentru prima dată utilizarea de sticlă UTG – Ultra Thin Glass  pentru următoarea generație de telefoane pliabile Samsung Galaxy.

Sticla ultra subțire are mai puțin de 100 micrometri (µm) grosime, poate fi chiar și un ecran de 30 µm. Ca o comparație, adică la fel de groasă ca un păr uman. Nu se poate compara cu Corning Gorila Glass, aceasta este din altă categorie. Ecranele UTG trebuie să arate mai bine și, în plus, să fie considerabil mai rezistente la zgârieturi. Cu toate acestea, există și un dezavantaj al acestora, deoarece sunt mai dificil de produs și mai scumpe. Însă mulți își vor aminti videoclipurile YouTube în care a fost efectuat un test de rezistență la zgârieturi cu Galaxy Fold, care nu a decurs prea bine. Prin urmare, Samsung este cel ce va decide în acest sens, conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital.

LetsGoDigital este un site cu sediul în Olanda fondat în 1999. Nu este afiliat Samsung, este complet independent și nu este afiliat nici unui alt producător sau furnizor. Este o echipă de profesioniști și acest lucru permite ca specialiștii săi să fie realiști în tot ce publică pe site. Un site de mare încredere!

Ecran telefon pliabil Samsung Galaxy Fold 2

Cel mai nou smartphone pliabil Samsung nu primește un ecran de plastic, ci un ecran ultra-subțire din sticlă Ultra Thin, mult mai rezistent. Pentru noul ecran, Samsung a încheiat un parteneriat exclusiv cu Dowoo Insys pe termen mediu-lung. Această companie ar fi cu câțiva ani înaintea concurenței din acest domeniu. Samsung a investit o sumă de peste 9 milioane de euro în Dowoo Insys pentru a extinde capacitatea de producție în Vietnam. Anul viitor, Samsung speră să producă între 5 și 6 milioane de smartphone-uri pliabile și cel mai probabil cu ecrane din sticlă Ultra Thin.

În ciuda faptului că afișajele Ultra Thin Glass sunt mai scumpe, Samsung pare a fi capabil să scadă considerabil prețul la noua generație de telefoane pliante. Samsung Galaxy Fold a fost lansat în acest an cu un preț de 1.980 euro. Samsung Galaxy Fold 2 va fi primul dispozitiv cu un design tip clamshell. Noul telefon pliabil de la Samsung se spune că va fi comercializat la un preț de aproximativ 1.500 €. Lansarea va avea loc probabil pe 18 februarie la San Francisco alături de seria Galaxy S11.

SURSĂLetsgoDigital