Galaxy Fold, am primit mai mult decât ne-am așteptat

1262

Samsung Galaxy Fold este smartphone-ul pliabil revoluționar lansat de Samsung la 20 februarie 2019. Telefonul inteligent se pliază longitudinal și sigur va deschide o nouă tendință pe piața telefoniei mobile. Acesta oferă când este pliat, aceleași caracteristici ca un smartphone. Dar atunci când este deschis devine o fiară în termeni de productivitate.

Au trecut ani de zile de când Samsung intenționa să lanseze un smartphone pliabil. Gigantul sud-coreean a dezvoltat și îmbunătățit permanent tehnologia pentru a face acest telefon unul de clasă și, acum a demonstrat-o. Samsung Galaxy Fold este o realitate, un dispozitiv 2-in-1 hibrid, smartphone / tabletă. Galaxy Fold este un smartphone inedit, tentant și seducător în ciuda prețului său mare.

Un lucru este sigur: Galaxy Fold nu va fi un smartphone ieftin. Și nu vorbim doar comparativ cu seria Galaxy S10. Pliantul Samsung vine cu cele mai avansate tehnologii după ani de cercetare și dezvoltare și o formă asamblare mai complexă. Samsung va lansa inițial un număr limitat de unități atunci când va ajunge pe piață. Samsung a anunțat un preț de 1.980 de dolari. În Europa va fi disponibil începând cu 3 mai 2019 la un preț de 2.000 de euro.

Galaxy Fold are ecranul intern cu rezoluție QXGA+

Prezentându-și smartphone-ul, Samsung a dezvăluit doar câteva detalii tehnice. Știm că ecranul său intern este un ecran flexibil AMOLED de 7,3 inch, în timp ce ecranul exterior mai mic este de 4,58 inch. Ecranul deschis oferă o definiție QXGA+ în timp ce ecranul pliat este HD+, potrivit PhonAndroid. Samsung nu a dezvăluit numele procesorului spunând doar că este unul de 7nm. O descriere care evocă Snapdragon 855 – știind că Exynos 9820, este fabricat cu tehnologia de 8nm.

Exynos este o serie de procesoare bazate pe ARM dezvoltate și fabricate de Samsung. În 2010, Samsung a lansat primul Exynos – S5PC110 cu telefonul mobil Samsung Galaxy S. Exynos provine din cuvintele grecești exypnos (inteligență) și prasinos (verde), inteligență verde.

Dispune de memorie RAM de 12 GB și de stocare internă de 512 GB – ceea ce îl face unul dintre cele mai puternice smartphone-uri de pe piață. Cantitatea de RAM poate părea ridicol de generoasă, dar trebuie remarcat faptul că acest dispozitiv are productivitate pentru două ecrane, șase camere și un modul cu mai multe ferestre, cu trei aplicații. Este suficient să spunem că acest lucru nu este un lux, ci pentru a face experiența utilizatorilor cât mai fluidă posibil.

Galaxy Fold are șase camere în trei locuri – pentru a avea întotdeauna o cameră îndreptată spre scena disponibilă. Senzorul de amprentă digitală este ultrasonic ca la Galaxy S10, dar este așezat pe margine. În plus, are o baterie de 4.380 mAh cu încărcare rapidă și fără fir, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, 4G, 5G. Toate cu o versiune Android 9 Pie și o interfață Samsung special concepută pentru Fold. Smartphone-ul pliabil are un sistem audio imersiv, proiectat de AKG și Dolby Atmos.

Ecranul Infinity Flex de la Galaxy Fold: un instrument productiv seducător

Samsung introduce două rapoarte de ecran exotice, 21: 9 pentru ecranul extern și 4.2: 3 pentru tabletă. În plus, aceste două ecrane sunt foarte complementare. Utilizatorul poate folosi o aplicație pe telefonul pliat exact ca orice alt smartphone. Dar, datorită unui software numit App Continuity, trebuie doar să deschideți smartphone-ul, iar aplicația este imediat afișată în modul tabletă. Reversul este, de asemenea, valabil. Când vă uitați la o hartă pe ecranul exterior, de exemplu, puteți deschide telefonul și această hartă se va extinde pentru a umple ecranul interior.

În plus, fundalul vine cu o versiunea modificată a Android Pie pentru a gestiona fereastra multi-aplicație cu trei aplicații. Astfel, este foarte ușor, de exemplu, să consultați un site în timp ce discutați cu un prieten și vizionați un videoclip pe Netflix. În același timp poți lucra productiv cu alte două pagini/aplicații, deschise pe tot ecranul.

Deocamdată, Samsung nu a dezvăluit fișa tehnică completă a smartphone-ului pliabil Galaxy Fold. Nu cunoaștem încă detalii cum ar fi dimensiunile, închis/deschis, greutatea sau rezistența sa la apă.

Specificații Samsung Galaxy Fold:

Dimensiuni ?
Greutate ?
Certificare IP ?
Afișaj AMOLED 7,3 inch, deschis │ 4,58 inch, extern │ rezoluție QXGA+ deschis │ HD+ ecranul extern│ 1536 x 2152 pixeli │ format 4.2: 3 deschis │ 21: 9 ecranul extern.
Procesor Qualcomm Snapdragon 855
Sistem de operare Android 9 Pie
Memorie 12 GB de RAM │ 512 GB stocare │ Nu are card microSD
Camere foto Camere externe:

  • 12 MP f/1,5 – 2,4 OIS
  • 12 MP f/2,4 teleobiectiv
  • 16 MP f/2,2 unghi ultra-larg
Camere foto Cameră externă secundară: 10 MP f/2,2
Camere foto Camere interne:

  • 10 MP f/2.2
  • 8 MP f/1,9 ToF
Conectivitate Wi-Fi 6 │ Bluetooth 5.0 │ 4G │ 5G │ GPS │ GLONASS
NFC Da
Recunoaștere facială Da
Acumulator 4.380 mAh │ Port de încărcare USB-C │ Încărcare rapidă 18W │ Încărcare Qi wireless
Culoare Negru
Preț 2.000 euro