Telefonul Galaxy are are o funcție antifurt ascunsă, iată cum o activați!

215
Telefonul Galaxy are are o functie antifurt ascunsa
Sursa foto: via makeusof.com

Unul dintre cele mai bune lucruri despre a fi utilizator Samsung este multitudinea de funcții de pe telefonul tău Galaxy. Dacă sunteți o persoană căreia îi place să încerce noi funcții și să vă personalizeze telefonul, puteți petrece cu ușurință multe ore în setările dispozitivului găsind fiecare funcție. Printre acestea există și o funcție antifurt ascunsă!

Dar majoritatea oamenilor tind să-și folosească dispozitivul în setările implicite, așa că o mulțime de funcții grozave sunt adesea lăsate neutilizate. O astfel de caracteristică mai puțin cunoscută pe telefoanele Samsung Galaxy este Resetarea automată din fabrică – Auto Factory Reset. Acesta vă ajută să vă protejați informațiile private în cazul în care telefonul este furat. Pierderea telefonului nu trebuie să vă pună datele în pericol. Iată cum să configurați, via Makeuseof, funcția antifurt puțin cunoscută pe dispozitivele Samsung Galaxy. Să aflăm mai multe despre ea, cum funcționează și cum o activăm.

Resetarea automată din fabrică și această funcție antifurt ascunsă

Interfața de utilizare vine cu o funcție antifurt încorporată numită Resetare automată din fabrică – Auto Factory Reset. Odată activată, dispozitivul dvs. va fi setat să treacă automat la setările din fabrică dacă detectează 20 de încercări de deblocare incorecte la rând. Sunt incluse aici deblocarea prin parolă și biometrică prin amprentă sau recunoașterea feței.

Acest lucru ajută la creșterea confidențialității și a securității telefonului dvs. Chiar dacă telefonul este furat, hoțul nu va obține informațiile tale private. În momentul în care telefonul înregistrează 20 de încercări incorecte de deblocare, acesta va șterge totul, inclusiv fișierele și aplicațiile descărcate.

Înainte de a activa funcția, nu uitați să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor telefonului, astfel încât să vă puteți restaura datele ulterior pe un dispozitiv nou, dacă este necesar. După ce ați terminat, accesați Setări -> Blocare ecran -> Setări de blocare sigură. Apoi introduceți parola și comutați la Resetare automată din fabrică pentru a activa funcția.

Sursă foto: via Makeuseof

Rețineți că, dacă telefonul dvs. este resetat din fabrică, este posibil să nu îl puteți urmări prin serviciul Găsește-mi dispozitivulFind My Device deoarece toate datele legate de tine vor fi șterse, inclusiv conturile Google și Samsung. Dacă doriți să vă puteți urmări telefonul (până când este resetat), comutați pe Blocare rețea și securitate. Astfel hoțul să nu poată dezactiva aceste servicii.

Este foarte puțin probabil să tastați din greșeală parola greșită de 20 de ori pe propriul telefon. Deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la resetarea neintenționată din fabrică. Un hoț, pe de altă parte, ar încerca foarte probabil să-ți deblocheze dispozitivul de mai multe ori la rând, iar acesta este momentul în care funcția Auto Factory Reset va activa și va șterge totul. Astfel datele tale rămân în siguranță și inaccesibile pentru hoț.