Galaxy J2 Core – primul smartphone Android Go de la Samsung

1252

Primul smartphone Samsung Android Go, despre care am tot scris în ultima vreme va fi lansat ca Samsung Galaxy J2 Core. Acesta a primit aprobarea Federal Communications Commission (FCC) cu doar câteva zile în urmă. Același dispozitiv este acum certificat și de Bluetooth Special Interest Group (SIG).

Sunt un total de șapte variante diferite de Samsung Galaxy J2 Core – numerele de model SM-J260F, SM-J260M, SM-J260Y, SM-J260F/DS (dual SIM), SM-J260G/DS, SM-J260M/DS și SM-J260Y/DS. Listarea Bluetooth SIG menționează în mod clar numele dispozitivului ca fiind Samsung Galaxy J2 Core, confirmând astfel în mod efectiv ce nume va purta smartphone-ul Samsung Android Go, al companiei sud-coreene, atunci când va fi lansat.

În afară de nume, cea mai recentă certificare Bluetooth SIG nu dezvăluie nimic demn de remarcat cu privire la viitorul dispozitiv cu preț redus de la Samsung. Cu toate acestea, deja știm din mai multe informații precedente, aparent credibile, că primul smartphone Samsung Android Go va avea un display Super AMOLED de 5 inch, procesorul Samsung Exynos 7570, o cameră foto la spate de 8 MP și una frontală de 5 megapixeli. Dispozitivul va avea o memorie RAM de 1 GB și 8 GB stocare internă, o baterie de 2.600 mAh și Android 8.1 Oreo cu Samsung UI.

Nu există în acest moment nicio informație despre prețuri și disponibilitate, dar toate aceste certificări arată clar că dispozitivul va fi lansat foarte curând. Fiind un smartphone Samsung cu un preț scăzut, automat și specificațiile vor fi foarte scăzute. Ne putem aștepta ca prețul lui Samsung Galaxy J2 Core să fie mai mic decât toate celelalte telefoane din seria Galaxy J. Aceste șapte variante de Galaxy J2 Core este evident că vizează piețele în curs de dezvoltare, în care smartphone-urile cu prețuri relativ scăzute domină topurile de vânzări.

Android Go este o versiune a sistemului de operare Android 8.1 Oreo. Aduce cele mai bune caracteristici ale sistemului de operare Android și le pune pe dispozitive cu maximum 1 GB de memorie RAM, rezultând telefoane foarte accesibile ca preț dar care dispun de specificații mai slăbuțe.

La sfârșitul lunii iunie Samsung a testat dispozitivul pe o serie de piețe din întreaga lume, indicând o lansare globală. Numerele de model SM-J260F, SM-J260M și SM-J260G au fost testate pe piețele din Asia, Europa și America Latină. Smartphone-ul cu numărul de model SM-J260F a fost testat în Regatul Unit, Uzbekistan, țările din Caucaz, Germania, Italia, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Franța și Polonia. Cel mai probabil aceste țări vor fi printre primele care vor primi pe Samsung Galaxy J2 Core.

SURSĂSamMobile