Galaxy J4 și Galaxy J6 cu Android Oreo obțin certificarea Wi-Fi

1077

Samsung Galaxy J5 și Galaxy J7 – și Galaxy J3 pe unele piețe – au avut o evoluție destul de bună, astfel că Samsung vrea să-și extindă gama de buget cu dispozitive noi. Planurile companiei de a lansa mai multe modele din această gamă au fost dezvăluite la începutul acestui an, iar Galaxy J4 și Galaxy J6 se aflau pe această listă. Ambele telefoane sunt acum cu un pas mai aproape de lansare, deoarece au primit certificarea de la Wi-Fi Alliance.

La începutul lunii februarie, ambele smartphone-uri au fost observate pe site-ul de benchmarking Geekbench. Acum, presupusele Samsung Galaxy J4 și Galaxy J6 au fost listate pe site-ul web al agenției de certificare Wi-Fi. Așa cum am așteptat, ambele dispozitive au primit certificarea Wi-Fi cu Android 8.0 Oreo, deși acestea nu vor fi primele telefoane cu buget redus ale companiei Samsung care vor fi lansate cu ultima versiune a sistemului de operare.

Presupusul Samsung Galaxy J4 a fost certificat de Wi-Fi cu numărul de model SM-J400F. Pe de altă parte, Galaxy J6 a primit certificarea Wi-Fi cu numărul de model SM-J600F / DS, care se așteaptă să fie varianta dual-SIM a telefonului. Din păcate, certificarea Wi-Fi nu a dezvăluit alte specificații ale celor două, Galaxy J4 și Galaxy J6.

Singurele specificații care sunt cunoscute în prezent pentru aceste telefoane sunt procesorul și cantitatea de memorie RAM. Galaxy J4 a fost reperat cu procesorul Quad-core Exynos 7570 de 1,4GHz, în timp ce Galaxy J6 a fost văzut cu procesorul Exynos 7870, procesor pe care l-am văzut atât pe telefoanele Galaxy J, cât și pe cele din seria Galaxy A. Ambele telefoane au 2GB de memorie RAM, ceea ce pare a fi destul de puțin, dar este probabil rezultatul faptului că Samsung vrea să pună Galaxy J4 și J6 într-un segment de prețuri care să nu vină în contradicție cu Galaxy J5 și Galaxy J7.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că „nu sunt efecte asupra sănătății datorită expunerii la câmpurile Wi-Fi”. Agenția britanică pentru protecția sănătății, Health Protection Agency, a publicat un studiu în 2007 unde se arată că expunerea la Wi-Fi timp de un an are ca rezultat „o cantitate de radiații echivalentă cu apel telefonic de 20 de minute”.

De fapt, Samsung Galaxy J5 și Galaxy J7, ar fi cam la fel cu Samsung Galaxy A5 și Galaxy A7 din 2017, numai că nu vor avea aceste nume. Samsung va lansa cele două Galaxy J5 și J7 ca Galaxy J8 și Galaxy J8+, similar cu Galaxy A8 și Galaxy A8+ (2018).

Nu există nicio informație despre momentul în care vor fi lansate aceste noi telefoane, Galaxy J4 și Galaxy J6, însă având în vedere că ele au primit certificarea Wi-Fi, riscăm să pronosticăm că vor fi prezentate până la jumătatea anului 2018.

SURSĂSamMobile