Galaxy J4 (2018) un smartphone de primă clasă cu aspect clasic

2017

Samsung Electronics va aduce în curând doi noi membri seriei Galaxy J, care ar trebui să se adreseze în primul rând clienților care preferă smartphone-uri mai accesibile. În plus față de Galaxy J6 care conform informațiilor va fi lansat pe 21 mai în India, de asemenea, va apărea și Samsung Galaxy J4 (2018), probabil lansat în aceeași zi cu J6.

În timp ce Samsung Galaxy J6 va veni la fel ca modelele puțin mai scumpe din seria Galaxy A6, cu un Infinity Display în format 18,5: 9, Samsung aduce pe Galaxy J4 tradiționalul format 16: 9. Aceasta înseamnă că în partea de sus și de jos a ecranului vor fi prezente margini puțin mai groase iar acest lucru îi va permite producătorului sud-coreean să plaseze un scaner de amprente frontal, în partea de jos a afișajului. Display-ul SuperAMOLED este dimensionat aici cu 5,5 inch ca diagonală, destul de amplu, chiar dacă rezoluția este 1280×720 pixeli, un nivel destul de scăzut pentru un telefon mid-range.

În interiorul lui Samsung Galaxy J4 (are numărul de model SM-J400) găsim un procesor Samsung Exynos 7570 quad-core de 1,4 GHz. Memoria RAM va fi de 2 sau 3 GB în funcție de preferințele utilizatorilor, în timp ce memoria internă va avea 16 sau 32 GB. Sigur capacitatea memoriei se poate extinde cu ajutorul unui microSD.

Pentru camerele foto, Samsung Galaxy J4 (2018) utilizează un senzor de 13 MP situat în partea din spate, în timp ce o cameră foto de 5 MP este folosită pe partea din față pentru autoportrete, însoțită de un LED flash. Utilizatorul poate înregistra videoclipuri de 1080p, chiar dacă este instalat doar un procesor quad-core. Galaxy J4 (2018) are conectivitate LTE și Bluetooth 4.1, dar fără NFC.

NFC (Near Field Communication) este o tehnologie de comunicare care permite schimbul rapid de date între două dispozitive electronice, dintre care unul este de obicei un dispozitiv portabil, cum ar fi un telefon inteligent. Comunicarea se face prin aducerea acestora la o distanță de 4 cm. NFC este utilizat la plățile prin Samsung Pay, Apple Pay sau Google Pay.

Samsung Galaxy J4 (2018) este echipat cu o baterie amovibilă cu o capacitate de 3.000mAh. Acesta va fi, desigur, ca și smartphone-urile mai ieftine ale companiei Samsung, disponibil în variante cu două sloturi pentru cartele SIM. Aparatul are o grosime de 8,1 milimetri și folosește sistemul de operare Android 8.0 Oreo împreună Samsung Experience, care servește ca interfață personalizată.

Despre prețul de vânzare a lui Galaxy J4 nu există momentan date. Samsung Galaxy A6 a fost lansat recent pentru un preț de 310 €. Ne așteptăm ca prețul celor două smartphone-uri Galaxy J să fie sub 250 de euro, sigur cu un preț mai mare pentru Galaxy J6 față de J4. Spre deosebire de Samsung Galaxy J6, modelul Galaxy J4 mai ieftin este posibil să nu vină pe piața din Europa dar, nu este o informație sigură în acest moment.

SURSĂWinfuture