Samsung Galaxy M30s, zvonurile confirmate de imaginile apărute

858
Sursa Foto: 91mobiles.com via MySmartPrice.com

Acum câțiva ani scurgerile de informații și fotografii, din faza de fabricare a unui smartphone, proveneau exclusiv din China. Dar de atunci, mulți producători de telefoane mobile și-au mutat fabricile în India, Vietnam, Brazilia sau în alte zone. Nu e de mirare că cea mai recentă scurgere privind un viitor smartphone vine de la Noida, India. Site-l 91Mobiles a intrat în posesia unor imagini cu panoul din spate al modelului Galaxy M30s. Aceste fotografii provin din faza de pre-producție de la uzina Samsung din Noida.

Din imagini, se vede că smartphone-ul următor al companiei sud-coreene, Galaxy M30s, are spatele din plastic cu finisaj lucios. Este la fel cu partea din spate aflată pe originalul Galaxy M30. De asemenea, putem spune că telefonul vine cu un suport dual SIM și un slot dedicat pentru card microSD. În plus, modelul Galaxy M30 va conține un port USB de tip C și un jack audio de 3,5 mm. Luna trecută, am scris că Galaxy M30s va fi disponibil în negru, albastru și alb.

Locașul modulului pentru camerele foto pe Galaxy M30s este mai mare

Locul unde vor fi amplasate camerele foto de la spate, pe Samsung Galaxy M30s, pare mai mare în comparație cu predecesorul său. Acest lucru ar putea însemna că Samsung va echipa viitorul telefon cu dual-camera, în loc de o singură cameră cum are M30. Deoarece smartphone-ul Galaxy M30s a fost testat pe Geekbench, avem unele detalii cu privire la specificațiile sale.

Samsung Galaxy M30s cu numărul de model SM-M307F a reușit să obțină 1.680 de puncte în testul single-core pe Geekbench. În testul multi-core unde vedem ce poate CPU-ul (Central Processing Unit – unitatea centrală de procesare), Galaxy M30s a obținut 5.211 de puncte. Detaliile privind chipset-ul sugerează că telefonul va fi dotat cu un procesor Samsung Exynos 9610.

GPU – Graphics Processing Unit, este un circuit electronic conceput pentru a manipula și a modifica rapid memoria pentru a accelera crearea de imagini destinate ieșirii pe un dispozitiv de afișare. Unitățile de procesare grafică sunt utilizate în sisteme încorporate, smartphone-uri, PC-uri sau console de jocuri. Termenul GPU a fost inventat de Sony în 1994 și popularizat de Nvidia în 1999.

Acest procesor Exynos 9610 se bazează pe o tehnologie de fabricare de 10 nm. are patru miezuri Cortex-A73 și patru miezuri Cortex-A53. Pentru jocuri, telefonul se va baza pe GPU Mali-G72 MP3. Samsung Galaxy M30s va fi, fără îndoială, mai rapid decât Galaxy M30 alimentat de Exynos 7904. Cu acest procesor și specificațiile aferente M30s se va vinde cel puțin la fel de bine ca Galaxy M10 și Galaxy M20.

Posibilă lansare în august la un preț de 250€

Printre alte caracteristici se numără 4 GB de memorie RAM, Bluetooth 5.0, Wi-Fi b / g / n / ac și capabilități de înregistrare video 4K. Telefonul va veni în variante de 64 GB și 128 GB. Se așteaptă ca telefonul să aibă o baterie de 5.000 mAh, la fel ca predecesorul său. Conform MySmartPrice, Galaxy M30s va veni cu suport de încărcare rapidă de 15W. Pe partea de software, telefonul va oferi Android 9 Pie cu interfața One UI 1.1.

Ca de obicei Samsung nu a spus nimic oficial despre existența sau lansarea lui Galaxy M30s. Totuși riscăm un pronostic și credem că va fi lansat în luna august. Având în vedere caracteristicile de care dispune, posibil un preț în jur de 250 euro.