Samsung Galaxy M53 5G va fi lansat cu procesorul MediaTek Dimensity 900

336
Samsung Galaxy M53 5G va fi lansat cu procesor MediaTek Dimensity 900
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung are o serie întreagă de smartphone-uri mid-range și entry-level pe care trebuie să le reîmprospăteze pentru 2022. Seria Galaxy M este una importantă. Concurează la capătul inferior al spectrului de prețuri, permițând companiei Samsung să contracareze atacul producătorilor chinezi. Din această serie vom primi în acest an și pe Samsung Galaxy M53 5G.

Compania lucrează la un succesor al lui Galaxy M52 5G. În mod deloc surprinzător, viitorul smartphone va fi lansat ca Samsung Galaxy M53 5G. Telefonul a apărut acum într-o listă de referință unde dezvăluie procesorul pe care Samsung l-a ales pentru el. Conform SamMobile, Galaxy M53 5G (SM-M536B) a fost observat pe Geekbench cu procesorul MediaTek Dimensity 900 și 6GB RAM.

Procesor MediaTek în loc de Qualcomm pentru Samsung Galaxy M53 5G

Poate vă amintiți că Galaxy M52 5G utilizează cip-setul Qualcomm Snapdragon 778G. Am văzut că acest procesor pe Galaxy M52 5G oferă performanțe mai mult decât decente. Aplicațiile se lansează rapid, animațiile sunt fluide și există puțină sau deloc întârziere la comutarea între aplicații. Este chiar capabil să ruleze majoritatea jocurilor fără prea multe sughițuri.

Desigur, ne-am aștepta la un nivel similar de performanță de la succesorul dispozitivului. Nu trebuie să uităm că Samsung Galaxy M53 5G este din gama cea mai ieftină de la Samsung, dar va fi cel mai bun model de acolo. Listarea Geekbench pentru Galaxy M53 5G dezvăluie că acesta va veni cu procesorul MediaTek Dimensity 900. Deci, nu vă așteptați la îmbunătățiri masive ale performanței și să sperăm doar că performanța este comparabilă cu predecesorul său. M53 5G a obținut pe Geekbench 733 de puncte în testul cu un singur nucleu și 2.224 de puncte în multi-core. Telefonul a rulat pe Android 12 cu interfața One UI 4.

Procesoarele au fost dezvoltate, inițial, cu un singur nucleu (single-core). Un procesor multi-core este o componentă de calcul cu două sau mai multe unități centrale de procesare, numite nuclee, care citesc și execută instrucțiunile unui program.

Galaxy M52 5G de anul trecut are un ecran de 6,7 inch cu rata de reîmprospătare de 120Hz. O cameră principală de 64MP și o baterie solidă de 5.000mAh au mai fost printre lucrurile impresionante. Sperăm ca acestea să se păstreze sau să se îmbunătățească. Despre Galaxy M53 5G nu sunt disponibile alte detalii în acest moment. Ne putem aștepta să aibă multe asemănări cu receptorul pe care îl înlocuiește. Știm că dispozitivul este în prezent testat în India. De asemenea, am aflat că va fi lansat și în Europa, deci va ajunge și în România.