Seria Galaxy Note 20 va primi în continuare actualizări lunar

78
seria Galaxy S24
Sursa foto: via notebookcheck.net

Recent am scris că Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra nu vor mai primi lunar actualizări de securitate. Cele trei telefoane emblematice au împlinit patru ani de piață și era un lucru normal ca Samsung să le treacă la actualizări trimestriale. Tot atunci am scris că seria Galaxy Note 20 primește același tratament.

În același timp, ne exprimam surprinderea în privința seriei Galaxy Note 20, pentru că nu a împlinit patru ani. A fost lansată șase luni mai târziu și nu putea fi în aceeași situație cu seria Galaxy S20. Chiar am precizat că poate este o greșeală de redactare a anunțului Samsung. Ei bine, se pare că a fost o eroare, iar Samsung a revenit și a corectat greșeala, potrivit SamMobile.

De fapt, nici Galaxy S20, S20+ și Galaxy S20 Ultra nu ar fi trebuit să mai primească actualizări după patru ani, dar Samsung a decis să extindă linia de viață de asistență, trecându-le la un program de actualizare trimestrial.

Acum, Samsung a reintrodus pe Galaxy Note 20, Note 20 Ultra și Samsung Galaxy S20 FE la un program lunar pe site-ul său privind actualizările de securitate. Aceste telefoane ar trebui să rămână în programul lunar încă șase luni. Abia după această perioadă ne putem aștepta să înceapă să primească actualizări de securitate trimestrial.

Cea mai veche utilizare a noțiunii de trimestru (quarter) este din perioada (1150—1500). Numele trimestru vine din latină – quartarius „a patra parte”. În calendarul chinezesc, sferturile sunt tradițional asociate cu cele 4 anotimpuri.

Seria Galaxy Note 20 și Galaxy S20 FE au în prezent actualizarea de securitate din martie 2024 în majoritatea piețelor. Telefoanele ar trebui să primească actualizarea din aprilie 2024 cândva mai târziu în această lună. Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra sunt pe firmware-ul din martie și ar putea primi actualizarea din aprilie luna aceasta pe unele piețe. Totuși, este posibil ca majoritatea utilizatorilor să nu vadă o nouă actualizare în următoarele trei luni.