Galaxy Note 20 va avea procesorul Samsung Exynos 990, nu Exynos 992

764
Sursa Foto: showmetech.com.br

Seria Samsung Galaxy Note 20 din Europa, Africa și Orientul Mijlociu va avea procesorul Exynos 990 în interior. Această informație se bazează pe cele mai recente tweet-uri provenite de la doi renumiți tipsteri Ice Universe și Max Weinbach. Inițial Exynos 992 era prevăzut pentru seria Note 20. Veștile vor fi dezamăgitoare pentru unii, din cauza stigmatelor care înconjoară procesoarele Exynos.

Conform informațiilor, seria Samsung Galaxy Note 20 va fi alimentată de același procesor găsit în seria Samsung Galaxy S20. În seria Galaxy S20, procesoarele Samsung s-au dovedit a fi ușor mai slabe în unele zone în comparație cu Snapdragon 865. Așadar, în urma acestui fapt au fost mai multe informații că Samsung va lansa procesorul Exynos 992 la 6nm la timp pentru a fi folosit în seria Galaxy Note 20. Scopul ar fi reducerea diferențelor de performanță dintre seria Galaxy Note 20 cu Exynos față de cele cu Snapdragon.

Procesorul Exynos 990 pentru seria Note 20

Folosirea de către compania Samsung a procesorului Exynos 992 în seria Note 20 nu mai este sigură, conform AndroidHeadlines. Max Weinbach a observat că nu a existat nicio referire la procesoare Samsung noi în firmware-ul pentru seria Note 20. Asta cu o excepție, procesorul Qualcomm Snapdragon 865+ apare în noul firmware.

Utilizatorii Samsung din Europa plătesc deja mai mult pentru un procesor mai puțin performant. Nu este o discrepanță în ceea ce privește cantitatea de RAM cuplată cu procesorul. Este vorba de performanța procesorului în sine, de Snapdragon vs Exynos. Seria Samsung Galaxy S20 este vândută în Europa și în alte zone cu procesor Exynos 990. Da sunt și cazuri când aceste telefoane au venit cu memorie RAM mai puțină.

RAM Random Access Memory sau memorie cu acces aleator. Poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare. Aplicațiile „standard” folosesc între 130MB și 400MB de memoria RAM. Google Photos folosește 700MB din RAM.

Snapdragon 865+ va fi utilizat în SUA, China și probabil în Coreea de Sud, pentru seria Galaxy Note 20. Este un cip-set mai bun decât cel utilizat în variantele seriei Galaxy S20. Deci diferența dintre cele două versiuni ale seriei Samsung Galaxy Note 20 va crește dincolo de decalajul dintre versiunea anterioară. Față de Snapdragon 865, varianta „Plus” oferă îmbunătățiri atât în ​​ceea ce privește performanța, cât și durata de viață a bateriei.

Snapdragon ușor mai performant decât Exynos

Exynos 992 era de așteptat să elimine diferența de performanță față de cipul Qualcomm. S-a spus că cipul de 6 nm este mai eficient din punct de vedere al energiei, în timp ce a înregistrat cifre de performanță cu 1-3% mai mari decât Snapdragon 865 în comparație cu Exynos 990. Cel mai recent cip Qualcomm înregistrează o creștere de 10% față de 865 și trece de 3GHz, este de 3,1GHz.

Sigur că nu sunt informații oficiale Samsung și până la lansare se mai pot schimba lucrurile. Posibil ca Snapdragon 865+ să fie utilizat în orice variantă de Galaxy Note 20. Sau poate doar Galaxy Note 20 Ultra, modelul mai scump, să fie livrat cu acest procesor. Misterele viitoarelor flagship-uri vor fi rezolvate în curând. Samsung va lansa noua serie Galaxy Note 20 pe 5 august.