Galaxy Note 20 poate veni cu noul procesor Samsung Exynos 992

756
Sursa Foto: via xda-developers.com

La evenimentul Samsung Tech Day 2019, în octombrie anul trecut, compania și-a anunțat noul procesor pilot Exynos 990. Procesorul este fabricat cu noua tehnologie de proces de 7nm LPP EUV (extreme ultra-violet) a companiei Samsung. Chip-ul are o configurație de bază a procesorului cu triplu cluster constând dintr-o combinație de două nuclee mari personalizate M5, două nuclee ARM Cortex-76 mijlocii și patru nuclee ARM Cortex-A55 mici. Acum a venit rândul lui Samsung Exynos 992.

La câteva luni de la anunțul inițial, noul procesor Samsung și-a făcut apariția pe seria Galaxy S20 la începutul acestui an. În buna tradiție a gigantului tech am crezut inițial că Exynos 990 va fi prezent și în viitoarea serie Galaxy Note 20. Cu toate acestea, o informație de ieri, via XDA-Developers, susține altceva. Samsung ar putea include un nou chipset Exynos 992 pe Seria Galaxy Note 20.

Samsung Exynos 992 mai eficient ca putere și din punct de vedere energetic

Conform  XDA-Developers, Samsung ar putea debuta noul chipset Exynos 992 la sfârșitul acestui an cu seria Galaxy Note 20. Se pare că chipsetul Exynos 992 este o versiune îmbunătățită a modelului Samsung Exynos 990. Mai mult, Samsung Exynos 992 este fabricat folosind tehnologia Samsung de 6nm.

Este de așteptat ca noul chipset să fie mult mai eficient din punct de vedere al puterii și ușoare îmbunătățiri în ceea ce privește performanțele de procesare în comparație cu Exynos 990. Va avea și eficiență energetică mai bună, va fi mai mic și mai ușor cu până la 3% față de principalul său concurent – Snapdragon 865.

Qualcomm oferă licențe de utilizare a brevetelor sale pentru alte companii, multe dintre ele fiind esențiale pentru standardele wireless. În urma utilizării acestor brevete de alte companii, Qualcomm câștigă 20 de dolari pentru fiecare smartphone vândut.

Informația mai dezvăluie că Exynos 992 poate fi folosit și în versiunea coreeană a seriei Galaxy Note 20. Este o revenire la un procesor Exynos pentru compania sud-coreeană, după ce seria Galaxy S20 a fost livrată în Coreea de Sud cu Snapdragon 865. A fost o surpriză lansarea în Coreea de Sud a seriei Galaxy S20 de anul acesta cu un procesor Qualcomm.

Trecerea Samsung la procesorul Exynos poate fi atribuită și întârzierii lansării versiunii Qualcomm Snapdragon 865+. Acest procesor a fost inițial programat pentru trimestrul trei 2020, dar a întârziat din cauza pandemiei COVID-19. Întârzierea ar putea determina, de asemenea, alți producători, precum Vivo, să opteze pentru Exynos 992 în locul Snapdragon 865+ pentru viitoarele sale smartphone-uri premium.