Samsung Galaxy Note 20 Ultra: cât de tare este sticla Gorilla Glass Victus?

1128
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Pentru Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung folosește cea mai recentă generație de sticlă Corning, Gorilla Glass Victus. Desigur, acest lucru promite în principal mai multă protecție împotriva zgârieturilor. Dar cât de mult protejează această nouă sticlă smartphone-ul?

Există o serie de diferențe între noul Galaxy Note 20 al Samsung și cel mai scump Galaxy Note 20 Ultra. Unul dintre acestea este alegerea materialelor pentru carcasa dispozitivelor. Note 20 „obișnuit” are un spate din plastic și o sticlă de protecție pe ecran Gorilla Glass 5. Pentru Note 20 Ultra, gigantul tech a ales o altă abordare. Conform Galaxy Club, telefonul este diferit și acoperit cu Gorilla Glass Victus.

Gorilla Glass Victus este de patru ori mai rezistentă ca sticla normală

Tipul de sticlă Victus de la Corning Gorilla Glass este următoarea generație de sticlă foarte dură. Compania americană Corning ar fi putut să o numească și „Gorilla Glass 7”, dar nu a făcut-o. Totuși, ceea ce a făcut Samsung a fost să furnizeze YouTuber-ului JerryRigEverything un Note 20 Ultra. Acesta a maltratat efectiv în stilu-i caracteristic noul smartphone Samsung. Rezultatul este un videoclip în care el pune dispozitivul la tot felul de teste și astfel aflăm cât de rezistent la zgârieturi este. Videoclipul este prea lung și din această cauză nu îl publicăm.

Compania Corning spune că Victus este de patru ori mai rezistentă la zgârieturi decât sticla normală. Vedem că Victus nu se zgârie la fel de repede ca sticla normală, care are o valoare de cinci pe scara de duritate Mohs. Victus se zgârie, după cum arată Zack Nelson – numele său nu este Jerry – la o valoare de șase pe această scară. Zgârieturi mai serioase apar la o duritate de șapte pe scara Mohs.

Mohs este o scală de duritate care permite evaluarea durității unor materiale, cu precădere a nemetalelor. Ea se bazează pe capacitatea unui material de a fi zgâriat sau de a zgâria alt material. A fost inventată în anul 1812 de către geologul german Friedrich Mohs.

La prima vedere, sticla aflată pe Note 20 Ultra nu este atât de dură. Da, este mai rezistentă la zgârieturi decât, de exemplu, sticla de pe seria Galaxy S20 (Gorilla Glass 6). Dar, remarcă Zack Nelson, instrumentele sale nu sunt suficient de sofisticate pentru a testa diferențele subtile pe scara Mohs. Sticla Victus este pe scara Mohs undeva de la cinci la șapte. Note 20 Ultra are performanțe bune în acest test, dar, în ciuda folosirii lui Victus, nu este cu foarte mult deasupra celorlalte smartphone-uri de pe piață.

Galaxy Note 20 Ultra un smartphone rezistent

Vedem din videoclip că telefonul Galaxy Note 20 Ultra este robust și nu este ușor de îndoit. Sigur că, trebuie subliniat acest lucru, la prețul afișat nici nu ne așteptam la altceva. Flacăra unei brichete va lăsa o pată neagră pe ecran după 23 de secunde. Este un lucru care, în afară de faptul că este interesant, nu credem că îl va încerca cineva.

În scurt timp așteptăm apariția lui Galaxy Note 20 Ultra la vânzare. Vom vedea atunci cum se comportă acesta în viața reală și cât de rezistent este ecranul cu noua sticlă Corilla Glass Victus.