Samsung Electronics a anunțat cauza incidentelor cu Galaxy Note7 – bateriile au fost de vină!

1508

După câteva luni de investigații aprofundate, Samsung Electronics a anunțat astăzi cauza incidentelor și a măsurilor luate pentru a preveni reapariția unui nou caz Galaxy Note 7, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc la Seul, Coreea de Sud.

DJ Koh, Președinte al Mobile Communications Business, Samsung Electronics, a prezentat rezultatele detaliate ale anchetei și a exprimat scuzele sale sincere și recunoștința față de clienții Galaxy Note 7, operatorii de telefonie mobilă, parteneri de vânzare cu amănuntul și parteneri de afaceri pentru răbdarea lor și sprijinul acordat.

Având în vedere că la prima investigație a problemelor de încălzire/aprindere în cazul lui Galaxy Note 7, Samsung a pus vina pe bateriile defecte, acum compania a confirmat că bateriile au fost într-adevăr, motivul din spatele uneia dintre cele mai mari retrageri din industria smartphone.

Samsung a anunțat rezultatele la conferința de presă de astăzi, după mai multe teste făcute împreună cu experți internaționali la peste 200.000 de telefoane Note 7 și peste 30.000 de baterii.

Bateria originală – numită de Samsung  bateria A – a fost cauza defecțiunii, componenta care izolează electrozii pozitivi și negativi în interiorul bateriei să nu se atingă reciproc, nu a fost de calitate.

De asemenea, un alt factor care a contribuit la problemele telefonului a fost plasarea incorectă a vârfului electrodului negativ, fapt care, spune Samsung, a crescut șansele de aprindere a bateriei.

Acumulatorul „fix” (bateria B) s-a dovedit a avea îmbinări problematice, care a permis electrozilor pozitivi și negativi să vină în contact. Unele dintre noile baterii au avut de asemenea lipsă banda izolatoare de separare a electrozilor, permițând căldurii excesive să se deplaseze în jurul bateriei și să cauzeze defecțiunea.

Samsung spune că a nu găsit defecte în procesul de proiectare sau de fabricație a telefonului, dar va pune în aplicare un sistem mai aprofundat de testare în 8 puncte pentru baterii, pentru a evita apariția unor probleme în viitor.

Samsung a format, de asemenea, un grup consultativ – în materie de baterii – de consilieri externi, academiceni și experți în cercetare, pentru a se asigura că menține o perspectivă clară și obiectivă privind siguranța bateriei.

Vom reveni cu mai multe amănunte!

SURSĂSamsung News