Acasă Stiri Samsung Galaxy Note 8 suferă din cauza lui Kim Jong-Un în China

Samsung Galaxy Note 8 suferă din cauza lui Kim Jong-Un în China

Primit cu brațele deschise și multe laude în toată lumea, smartphone-ul Galaxy Note 8 nu are peste tot o viață tocmai fericită, ci dimpotrivă, în China se pare că este pus la zid pe motive politice.

În timp ce mulți occidentali i-au criticat doar prețul ridicat, motivul reacției negative a presei din China este mult mai subtil, este un puternic sentiment anti-Corea de Sud.

Potrivit Business Korea, de unde provine această informație, motivul este departe de a fi legat de telefonul în sine, ci mai degrabă de contextul politic al Chinei. Într-adevăr, Corea de Sud nu a mai fost bine văzută de către China de la anunțarea implementării THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) – sistem de apărare balistică antirachetă, de către Statele Unite pe teritoriul statului sud-coreean.

Această desfășurare a fost anunțată în mod natural în urma amenințărilor făcute de dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un la adresa statului vecin Corea de Sud. Amplasarea sistemului THAAD nu este văzută cu ochi buni de autoritățile chineze, care o văd ca o amenințare a Statelor Unite asupra sa.

THAAD este un sistem antirachetă american, conceput pentru apărarea contra rachetelor balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune. Interceptorul THAAD se bazează pe energia sa cinetică de impact pentru a distruge racheta inamică. THAAD este fabricat de Lockheed Martin la Troy, Alabama.

Acest lucru are un impact negativ direct asupra lui Samsung Galaxy Note 8, care suferă de critici serioase în fiecare zi în China.

Samsung a lansat Galaxy Note 8 în China la începutul acestei luni.

Recent, cifrele de pre-comandă pentru Note 8 au fost pur și simplu ridiculizate de presa chineză în comparație cu cele ale lui Apple iPhone. Despre Note 8 a apărut informația că a avut doar peste 20.000 de precomenzi, în comparație cu cele 4 milioane pentru Apple. Sigur că Samsung deja vinde telefonul său iar Apple iPhone vine doar mai târziu și nu se știe câte precomenzi se vor materializa.

Potrivit Business Korea mass-media chineză publică în fiecare zi articole negative despre Galaxy Note 8, încercând să-l discrediteze. Sunt deasemenea criticate și alte mărci care provin din Corea de Sud inclusiv Hyundai și LG.

O revistă săptămânală susținută de guvernul chinez a relatat: „THAAD este una din marile probleme care Galaxy Note 8 le are de întâmpinat în China. Sentimentul anti-Corea de Sud a făcut ca unii consumatori chinezi să renunțe la cumpărături la Lotte Mart și să cumpere produsele fabricate de Samsung, LG și Hyundai.

Clienții din China plătesc 100 CNY (yuanul este moneda națională a Chinei), aproximativ 15 USD pentru prerezervarea unui telefon Note 8, în timp ce nu este nevoie să se plătească nimic pentru precomanda unui iPhone.

Un oficial Samsung Electronics a spus: „Am introdus sistemul de plată pentru precomandă în China pentru a crește probabilitatea unei achiziții efective„.Prețul ridicat al lui Galaxy Note 8 de 6.988 CNY (aproximativ 1.061$) este, de asemenea, un impediment pentru precomenzile mici ale lui Galaxy Note 8.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...