Acasă Stiri Samsung Galaxy Note 8 suferă din cauza lui Kim Jong-Un în China

Samsung Galaxy Note 8 suferă din cauza lui Kim Jong-Un în China

Primit cu brațele deschise și multe laude în toată lumea, smartphone-ul Galaxy Note 8 nu are peste tot o viață tocmai fericită, ci dimpotrivă, în China se pare că este pus la zid pe motive politice.

În timp ce mulți occidentali i-au criticat doar prețul ridicat, motivul reacției negative a presei din China este mult mai subtil, este un puternic sentiment anti-Corea de Sud.

Potrivit Business Korea, de unde provine această informație, motivul este departe de a fi legat de telefonul în sine, ci mai degrabă de contextul politic al Chinei. Într-adevăr, Corea de Sud nu a mai fost bine văzută de către China de la anunțarea implementării THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) – sistem de apărare balistică antirachetă, de către Statele Unite pe teritoriul statului sud-coreean.

Această desfășurare a fost anunțată în mod natural în urma amenințărilor făcute de dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un la adresa statului vecin Corea de Sud. Amplasarea sistemului THAAD nu este văzută cu ochi buni de autoritățile chineze, care o văd ca o amenințare a Statelor Unite asupra sa.

THAAD este un sistem antirachetă american, conceput pentru apărarea contra rachetelor balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune. Interceptorul THAAD se bazează pe energia sa cinetică de impact pentru a distruge racheta inamică. THAAD este fabricat de Lockheed Martin la Troy, Alabama.

Acest lucru are un impact negativ direct asupra lui Samsung Galaxy Note 8, care suferă de critici serioase în fiecare zi în China.

Samsung a lansat Galaxy Note 8 în China la începutul acestei luni.

Recent, cifrele de pre-comandă pentru Note 8 au fost pur și simplu ridiculizate de presa chineză în comparație cu cele ale lui Apple iPhone. Despre Note 8 a apărut informația că a avut doar peste 20.000 de precomenzi, în comparație cu cele 4 milioane pentru Apple. Sigur că Samsung deja vinde telefonul său iar Apple iPhone vine doar mai târziu și nu se știe câte precomenzi se vor materializa.

Potrivit Business Korea mass-media chineză publică în fiecare zi articole negative despre Galaxy Note 8, încercând să-l discrediteze. Sunt deasemenea criticate și alte mărci care provin din Corea de Sud inclusiv Hyundai și LG.

O revistă săptămânală susținută de guvernul chinez a relatat: „THAAD este una din marile probleme care Galaxy Note 8 le are de întâmpinat în China. Sentimentul anti-Corea de Sud a făcut ca unii consumatori chinezi să renunțe la cumpărături la Lotte Mart și să cumpere produsele fabricate de Samsung, LG și Hyundai.

Clienții din China plătesc 100 CNY (yuanul este moneda națională a Chinei), aproximativ 15 USD pentru prerezervarea unui telefon Note 8, în timp ce nu este nevoie să se plătească nimic pentru precomanda unui iPhone.

Un oficial Samsung Electronics a spus: „Am introdus sistemul de plată pentru precomandă în China pentru a crește probabilitatea unei achiziții efective„.Prețul ridicat al lui Galaxy Note 8 de 6.988 CNY (aproximativ 1.061$) este, de asemenea, un impediment pentru precomenzile mici ale lui Galaxy Note 8.

Stiri

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...

Samsung Galaxy Tab A8 (2021) – randări și specificații cheie dezvăluite

Tableta Samsung Galaxy Tab A8 (2021) va urma modelului Galaxy Tab A7 și se așteaptă să fie lansată în curând. Acum am...