Galaxy Note 9 cu un ecran revoluționar care acoperă complet marginile

2090

Samsung Galaxy Note 9, care va apărea pe piață abia anul viitor spre sfârșit, ar putea fi echipat cu un ecran curbat care să acopere complet ambele părți laterale ale smartphone-ului. Acest ecran este descris într-un brevet depus de producător la WIPO, și a putut fi văzut pe site-ul olandez LETSGODIGITAL. Invenția ar putea marca trecere la un alt nivel a afișajelor de pe telefoanele mobile, după ecranele Edge.

Ne amintim de primul telefon Galaxy Note. Această variantă Galaxy Note 3, care a fost lansată în 2013 exclusiv în Coreea de Sud, este primul smartphone cu afișaj curbat AMOLED. Ulterior, în 2014, Samsung a lansat primul Galaxy Note Edge la nivel internațional. Cu ecranul curbat pe margine, acest smartphone a marcat începutul unei noi ere în telefonia mobilă. Din 2015-2016, telefoanele reprezentative lansate de Samsung, Galaxy S6 și Samsung Galaxy S7 au fost lansate în versiunea Edge cu margini curbate.

Din 2017, Samsung oferă doar telefoanele emblematice cu margini curbate: Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ și Galaxy Note 8.

Un brevet depus de Samsung a fost identificat zilele acestea de către site-ul olandez LETSGODIGITAL și ne arată un nou pas înainte făcut de gigantul sud-coreean. Brevetul a fost depus în data de 17 mai 2017 și se referă la un dispozitiv electronic cu afișaj curbat pe ambele părți ale dispozitivului. Brevetul, depus la World Intellectual Property Organization (WIPO), descrie un smartphone cu un ecran curbat la 180°, care acoperă complet ambele margini până în partea din spate a dispozitivului.

WIPOOrganizația Mondială a Proprietății Intelectuale este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite (ONU). A fost creată în 1967 și are are în prezent 191 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO.

Ecranul curbat de 180° oferă o experiență complet nouă pentru utilizatori și îmbunătățește aderența pe dispozitiv, potrivit Samsung. Credem că butoanele fizice de volum și de pornire vor fi înlocuite cu butoane virtuale. Știind că viitorul Samsung va fi echipat cu un scaner de amprente sub ecran, un astfel de design ar elimina complet butoanele fizice pentru a da naștere la primul smartphone doar cu butoane virtuale. Super clasă!

Desigur, acesta este doar un brevet. Cu toate acestea, spre deosebire de brevetele uzuale, Samsung descrie, de asemenea, și o metodă de fabricație. Acest ultim punct sugerează că gigantul sud-coreean intenționează să producă acest telefon. Galaxy S9 este așteptat în ianuarie 2018 și deja cunoaștem aproape totul despre acest smartphone. Prin urmare, este puțin probabil ca această inovație să fie destinată lui.

Își va face acest nou design debutul cu Galaxy Note 9? Poate suntem prea ambițioși acum. Cu toate acestea, este plauzibil ca Samsung Galaxy Note 9 care va veni în partea a doua a anului anului 2018 să fie echipat cu un astfel de ecran.

SURSĂPhoneAndroid