Galaxy S9, Galaxy S8 și Galaxy Note 8 aprobate de US Army

2738
Samsung a anunțat astăzi că Samsung Galaxy S9 / S9+, Samsung Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8 care rulează pe Android 8.0 Oreo au primit aprobarea pentru folosire în cadrul armatei americane, US Army. Acest lucru înseamnă că personalul militar poate folosi acum aceste telefoane pentru afaceri oficiale. Aceste telefoane au fost adăugate la lista produselor aprobate pentru Departamentul Apărării al SUA. Obținerea acestei aprobări nu este o sarcină ușoară, deoarece implică probleme de securitate națională pentru o țară cum este Statele Unite. Samsung a colaborat cu mai multe organisme de standardizare pentru a se asigura că aceste dispozitive respectă nevoile Parteneriatului Național de Asigurare a Informațiilor prin Criteriile Comune de Evaluare a Securității Tehnologiei Informației, definite de Agenția de Securitate a Datelor în domeniul Apărării. Samsung, de asemenea, a colaborat cu DISA (Defense Information Security Agency) pentru a elabora ghidurile de implementare tehnică a securității care sunt necesare pentru a folosi aceste smartphone-uri în cadrul Departamentului Apărării. Dispozitivele sunt obligate să fie conforme cu mai mult de o sută de cerințe unice și foarte stricte, cu cerințe speciale ale US Army, care variază de la criptare la detectarea intruziunilor, la schimbul de parole și suport pentru standardele de rețea securizate. Procesul de certificare pentru dispozitive necesită, de asemenea, cercetare și dezvoltare continuă de la Samsung și o relație de lucru strânsă cu guvernul Statelor Unite. Există doar câțiva producători cărora li se acordă această aprobare, deci aceasta este cu siguranță o mare realizare pentru compania high-tech sud-coreeană.

U.S. Army sau United States Army, este denumirea oficială a forțelor armate terestre ale S.U.A. US Army are ca responsabilitate primară operații militare lansate pe uscat. În anul 2017, US Army a avut 476.000 soldați activi, 343.000 se găseau în Army National Guard și 199.000 în rezervă. În total 1.018.000 de militari. Are și 330.000 pe angajați civili.

Cu această certificare în mână, aceste dispozitive Samsung aprobate pot fi acum utilizate de către departamentele federale, alte agenții federale și industrii strict reglementate, în special care lucrează pentru US Army, fără a fi nevoie de modificări ulterioare. „Compania Samsung este mândă că a respectat încă o dată standardele guvernamentale ale DoD (Department of Defense)„, a declarat Chris Balcik, Vice President, Federal Government at Samsung Electronics America. Și a continuat „Ne-am angajat să furnizăm dispozitive sigure, aprobate pentru utilizarea pe piața federală și includem pe fiecare dispozitiv caracteristici cheie precum Samsung Knox și sisteme de verificare biometrice. Colaborăm cu guvernul american și oferim dispozitive de testare pentru ca acestea să poată fi certificate și să obțină aprobările necesare, astfel încât guvernul S.U.A. să poată achiziționa cu încredere dispozitivele noastre„. De la utilizarea zilnică la birou și pe teren, până la folosirea în antrenamente de luptă Departamentul Apărării și toate celelalte agenții federale se vor bucura de o gamă largă de dispozitive mobile, puternice și fiabile în condiții de maximă siguranță.
VIASamMobile
SURSĂSamsung News