Samsung Galaxy S Light Luxury, cunoscut anterior sub numele de Galaxy S8 Lite, a fost oficializat. O clonă în materie de design a lui Galaxy S8, Samsung Galaxy S Light Luxury este numele definitiv al smartphone-ului care a fost numit până acum Galaxy S8 Lite. Cu toate acestea are o altă fișă tehnică, cu specificații mai slabe decât fratele său mai mare, lucru ce duce și la un preț mai mic la punerea sa pe piață.

Diferențele între cele două sunt minime, există chiar cititorul de amprentă de lângă camera foto, lucru ce a fost considerat un defect pe Galaxy S8, acesta fiind corectat pe Galaxy S9. Bixby este de asemenea prezent cu o tastă fizică dedicată, în timp ce Bixby 2.0 va fi lansat cu Galaxy Note 9. Numele sub care va fi lansat pe piață, Galaxy S Light Luxury, vrea să convingă clienții că vor cumpăra un telefon de lux.

Nu avem aici procesorul Qualcomm Snapdragon 835, dar există un Snadragon 660 un procesor mai puțin puternic, folosit de obicei pentru modelele mid-range. Acesta este cuplat cu 4 GB de memorie RAM și 64 GB de spațiu de stocare. Există, de asemenea, direct din cutie sistemul de operare Android 8.0 Oreo și o baterie de 3.000 mAh. Are un ecran de 5,8 inch cu un raport de aspect de 18,5: 9 cu o rezoluție FHD+. Telefonul are o cameră frontală de 8 MP și cameră spate de 16 megapixeli. Galaxy S Light Luxury nu are senzor de frecvență cardiacă.

Printre caracteristicile suplimentare se numără suportul 4G LTE, rezistența la apă și praf este asigurată prin certificarea cu IP68, în timp ce smartphone-ul este compatibil cu sistemul mobil de plată Samsung Pay. Are încărcare fără fir, iris scaner și recunoașterea feței.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]IPIngress Protection. IP68 indică nivelul de protecție. „6” în „IP68” înseamnă că smartphone-ul este protejat complet împotriva oricărui tip de pătrundere a prafului. „8” indică faptul că telefonul este rezistent la intrarea apei timp de 30 de minute până la o adâncime 1,5 m, dar numai în apă curată.[/vc_message]

Galaxy S Light Luxury a fost anunțat în China, încă nu se știe dacă va fi disponibil pe alte piețe. Se comercializează momentan în negru și roșu burgund la un preț de 3.999 de yuani, care este egal cu aproximativ cu 530 de euro. Telefonul este livrat cu căști AKG în cutie, la fel ca Samsung Galaxy S8.

Clienții care cumpără unul în timpul perioadei de pre-comandă, care este din 21 iunie până la 1 iulie, vor putea să-l obțină pentru 3.699 yuani sau 490 €. Acum este disponibil pentru cumpărare prin intermediul JD.com, unul dintre principalii comercianți online din China.

Samsung a lansat acest telefon numai pentru clienții din China și pare foarte puțin probabil în acest moment ca acest dispozitiv să fie oferit pe alte piețe.