Galaxy S10 5G un smartphone puternic cu ecran mare și multe camere

1651

Samsung a anunțat seria Galaxy S10, formată din patru modele, în cadrul evenimentului „Galaxy Unpacked 2019”. Trei dintre ele sunt vândute și în România, Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+. Pe lângă acestea trei modele gigantul sud-coreean a anunțat, de asemenea, un model Galaxy S10 5G. Acest smartphone este un model premium, absolut de top din toate punctele de vedere.

Nu numai că smartphone-ul suportă rețeaua 5G, acest model este și mai mare, are camere mai multe și mai bune și o baterie mai puternică. Galaxy S10 5G este noul pilot al companiei Samsung, cu un ecran de 6,7 inch, șase camere foto dintre care patru la spate. Acest model nu va fi vândut în România.

Samsung Galaxy S10 5G funcționează pe sistemul de operare Android 9.0 Pie, în combinație cu interfața One UI. Telefonul este alimentat în Europa de procesorul Exynos 9820 cu memorie RAM de 8 GB. În Statele Unite Galaxy S10 5G utilizează procesorul Qualcomm Snapdragon 855. Acest procesor va fi disponibil în mai multe modele de smartphone-uri premium în acest an.

Galaxy S10 cu 5G un telefon extrem de puternic

Primul smartphone de 5G de la Samsung are un ecran mare Infinity-O Dinamic AMOLED de 6,7 inch Quad HD. Acesta este un ecran mult mai mare decât ecranul de 6,4 inch aflat pe Samsung Galaxy S10+. Telefonul este echipat frontal cu două camere foto, dintre care una este o cameră 3D pentru adâncime. Cu toate acestea, camera 3D nu este destinată caracteristicii 3D Face Unlock, ca în cazul iPhone-ului.

Zoom-ul optic folosește camera optica pentru a mări obiectul, pentru a aduce mai aproape obiectul de fotografiat, în timp ce zoom-ul digital apropie obiectele pixelând imaginea. Spre deosebire de zoom optic, zoom-ul digital reduce rezoluția și, ca rezultat, diminuează calitatea imaginii.

De asemenea, pe partea din spate este o cameră 3D de adâncime integrată, pentru a face fotografii 3D și aplicații AR. În plus, față de această cameră 3D, a fost instalată aceeași configurație de trei camere foto cum există pe S10+. O camera de 12 MP cu deschidere variabilă, o camera de 12 MP telefoto cu 0,5x – 2x zoom optic și un aparat de fotografiat cu unghi larg de 16 MP. În total, modelul de top are șase camere, două în față și patru în spate, impresionant!

Un ecran foarte mare necesită și o baterie mai mare, S10 5G este echipat cu o baterie de 4.500 mAh. Aceasta înseamnă o diferență de 400 mAh față de modelul Samsung Galaxy S10+. Este de la sine înțeles că acest smartphone are o conexiune de 3,5 mm, difuzoare stereo și sunet surround Dolby Atmos. De asemenea, senzorul de amprentă cu ultrasunete în afișaj nu lipsește pe acest model de vârf.

Din păcate acest excepțional smartphone nu va fi oferit spre vânzare în România și nici în mai multe țări din Uniune Europeană. Explicația este simplă, lipsa rețelelor 5G. Smartpone-ul va fi disponibil momentan în Germania, în Franța, Italia, Spania, Elveția și Regatul Unit.

Galaxy S10 5G va avea în Europa un preț de aproximativ 2.000€

Samsung Galaxy S10 5G va fi disponibil acolo din a doua jumătate a anului 2019, prin intermediul diferiților operatori de telefonie mobilă. Deutsche Telekom, EE (Everything Everywhere din Anglia), Orange, Sunrise (Elveția), Swisscom, TIM (Italia), Telefonica (Spania) și Vodafone. Fiecare furnizor își va stabili propriile prețuri. Conform informațiilor, în Europa Galaxy S10 5G va costa aproximativ 2.000 euro.

SURSĂLetsgoDigital