Galaxy S10 poate include cip-uri de memorie de 1,5 ori mai rapide

1003

Anul trecut în vară, Samsung a prezentat cip-urile de memorie LPDDR5 de ultima generație. Acestea oferă îmbunătățiri semnificative ale performanței față de cip-urile LPDDR4X actuale dar, Samsung a afirmat atunci că nu vor fi încă utilizate în smartphone-uri. Acum, potrivit unei noi informații acest lucru s-ar putea schimba cu Galaxy S10. Am suspectat că acest lucru se va întâmpla și acum este pe cale să se concretizeze.

În comparație cu cip-urile actuale de memorii LPDDR4X, standardul LPDDR5 aduce un spor semnificativ de performanță de 1,5 ori. Acest lucru se traduce într-un ritm de transfer brut de date de 51,2 GB pe secundă, potrivit site-ului american PhoneArena. LPDDR5 sunt considerate a fi cu cel puțin 30% mai eficiente din punct de vedere energetic decât LPDDR4X.

Galaxy S10 cu cip-ul LPDDR5 poate transfera rapid cantități mari de date

Acest lucru va îmbunătăți caracteristici cum ar fi fotografierea, înregistrarea video, editarea și redarea video 4K. Mai mult, cu inteligența artificială AI devenind un element cheie al dispozitivelor, funcțiile AI ar trebui să fie acum mai rapide și mult mai eficiente. Noile cip-uri de memorie vor juca un rol important în rețelele 5G. Viteza foarte mare de transfer va aduce cantități mari de date care vor fi copiate.

Ca în cazul majorității tehnologiilor noi, cip-urile LPDDR5 vor îmbunătăți și durata de viață a bateriei. Acestea au fost proiectate pentru a reduce tensiunea ori de câte ori sunt necesare mai puține date. În plus, un nou „mod de adormire profundă” permite reducerea cu 30% a consumului de energie.

LPDDR – Low Power Double Data Rate. LPDDR este un tip de memorie RAM pentru smartphone-uri și tablete. În plus, cip-urile sunt foarte mici și, prin urmare, ocupă mai puțin spațiu. Samsung Electronics și Micron Technology sunt cei doi furnizori principali ai acestor memorii utilizate în dispozitivele computerizate.

Având în vedere prețul mai mare pentru aceste memorii, Samsung poate alege să-și limiteze utilizarea la Galaxy S10, Galaxy S10+ și Galaxy S10 5G. Acest lucru înseamnă că Galaxy S10E mai mic, poate rămâne pe memorie LPDDR4. Dar suntem siguri că Samsung va face cumva pentru a pune aceste noi memorii și pe Galaxy S10 Lite/E. Trecerea la cip-urile de memorie LPDDR5 este cel mare upgrade de memorie de la introducerea LPDDR4 în 2014.