Galaxy S10 cu McAfee preinstalat pentru „protecție anti-malware”

1568

La Mobile World Congress 2019 Barcelona, McAfee a anunțat că își extinde parteneriatul cu Samsung. McAfee va pre-instala protecția anti-malware de la VirusScan pe seria de smartphone-uri Samsung Galaxy S10. Samsung colaborează cu McAfee de cinci ani în domeniul de securitate.

Samsung Galaxy S10 va veni în plus cu serviciul Samsung Secure Wi-Fi, pentru care McAfee oferă infrastructura backend. Samsung Secure Wi-Fi încearcă să protejeze informațiile sensibile prin criptare, ceea ce va reduce amenințările la adresa securității asociate cu utilizarea rețelelor publice și private neprotejate Wi-Fi.

Samsung și McAfee colaborează de mai mult timp

McAfee a colaborat anterior cu Samsung, permițând companiei americane de securitate software să pre-instaleze și „protecția anti-malware alimentată de McAfee VirusScan” pe Galaxy S8 . Aplicația de securitate a fost extinsă apoi la Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, S6 Edge și Galaxy Note 5. Samsung a specificat, pentru aceste dispozitive, că disponibilitatea poate varia între piețe.

Comunicatul de presă al McAfee nu oferă informații despre modul în care protecția anti-malware ajută pe un dispozitiv Android. Malware-ul pe Android are forme diferite și nu există o soluție „unică” pentru protejarea dispozitivului împotriva malware-ului. Actualizările de securitate lunare ale sistemului Android sunt mult mai eficiente la rezolvarea vulnerabilităților. Și, potrivit XDA-Developers, sunt mai eficiente decât ceea ce poate oferi o soluție de aplicație cum ar fi McAfee.

McAfee Inc. este o companie americană de software cu sediul în Santa Clara, California. McAfee a fost fondată în 1987 de John McAfee. Din 2011 a devenit o subsidiară a companiei americane Intel. Unul dintre cele mai importante produse ale companiei este softul antivirus McAfee.

Conform unui studiu recent realizat de McAfee, 45% dintre respondenții din întreaga lume au declarat că identitatea și confidențialitatea sunt cele mai mari preocupări legate de riscurile online. 20% au declarat că ar folosi și o rețea Wi-Fi negarantată pentru a face o achiziție online. Majoritatea consumatorilor tind să ignore faptul că rețeaua Wi-Fi nu s-a născut pentru a fi sigură – s-a născut pentru a fi convenabilă.

În plus față de mobil, parteneriatul se extinde pentru a proteja televizoarele inteligente Samsung, PC-urile și laptopurile. McAfee LiveSafe vine preinstalat pe toate PC-urile și laptop-urile Samsung. În plus software-ul este acum disponibil pe noul Samsung Notebook 9 Pen, Notebook 9 Pro și Notebook Odyssey.

Televizoarele Samsung Smart 2019 vor avea preinstalat McAfee Security for TV

Toți utilizatorii de laptopuri Samsung se pot bucura de o perioadă de testare gratuită de 60 de zile și vor primi reduceri speciale după încheierea perioadei de probă. McAfee și-a extins contractul pentru a pre-instala tehnologia McAfee Security for TV pe toate televizoarele Samsung Smart produse în 2019. McAfee Security for TV scanează aplicațiile care rulează pe televizoare inteligente Samsung pentru a identifica și elimina malware-ul.

Datorită amenințării crescânde este mai important ca niciodată ca utilizatorii să-și protejeze dispozitivele. Smartphone-urile, PC-urile, laptopurile și dispozitivele conectate de la domiciliu, cum ar fi televizoarele inteligente, trebuie protejate„. A declarat Terry Hicks, vicepreședinte al grupului de afaceri pentru consumatori, McAfee. „Prin colaborarea cu Samsung asigurăm o protecție complexă pentru peste 500 de milioane de clienți. Le oferim clienților încrederea de care au nevoie pentru a proteja ceea ce contează pentru ei”.