Acasă Stiri Galaxy S10 va avea un senzor de amprentă în afișaj

Galaxy S10 va avea un senzor de amprentă în afișaj

Există deja o serie de speculații despre caracteristicile lui Galaxy S10, dat fiind faptul că este modelul cu numărul 10, aniversar, al seriei S de la Samsung. Posibil ca Samsung să nu vină cu multe noutăți pe celelalte telefoane pe care la va prezenta în acest an și să lanseze un dispozitiv revoluționar anul viitor. Una dintre noile caracteristici de pe Galaxy S10 este considerată a fi un senzor de amprentă digitală pe care multă lume încă îl mai așteptă cu Galaxy Note 9 în cursul acestui an.

Au fost foarte multe informații în ultimii ani că Samsung va integra un senzor de amprentă digitală în smartphone-urile sale emblematice. Nu a fost introdus pe ultimele smartphone-uri lansate de Samsung și chiar dacă fanii gamei Note trăiesc cu speranța că senzorul de amprente sub display va apărea pe Galaxy Note 9, este posibil să nu fie așa.

Au existat informații contradictorii în ultimele luni că Note 9 va conține un senzor de amprentă digitală. Au fost știri că Samsung va lua o decizie finală în acest sens în viitorul apropiat și se pare că decizia a fost luată. Samsung a informat furnizorii că și-a abandonat planul de a introduce senzorul cu Nota 9 în favoarea introducerii sale cu Galaxy S10 anul viitor. Samsung nu va fi prima companie care va aduce un smartphone cu un senzor de amprentă digitală pe piață, dar tehnologia sa va fi superioară tehnologiei pe care companiile chinezești o folosesc.

Sistemul de citire a amprentelor pe ecran funcționează cu tehnologii optice, și ultrasonice. În prezent sistemul de pe smartphone-urilor companiilor chineze este pe baza unei tehnologii optice. Această tehnologie funcționează prin citirea amprentelor cu ajutorul unei surse de lumină. Produsul este relativ ușor de implementat, în timp ce precizia este slabă.

Ultrasunetele sunt vibrații mecanice cu frecvențe mai mari de 20.000 Hz. Ele au de obicei intensitatea redusă. Liliecii utilizează ultrasunetele pentru orientarea în spațiu, prin emiterea unor semnale și recepționarea ecoului generat de obstacole.

Samsung dezvoltă un senzor de amprentă cu ultrasunete, care va fi mult mai precis. Acest sistem este dezvoltat și de Qualcomm și Apple. Funcționează prin transmiterea unui impuls ultrasonic spre deget, acesta citește detaliile despre amprente care sunt trimise înapoi senzorului. Acest lucru permite colectarea mai multor date suplimentare despre amprente, ceea ce duce la o reproducere 3D precisă a amprentei digitale, asigurând astfel o precizie mai mare.

Deși costul acestui sistem este destul de ridicat este cea mai stabilă tehnologie în ceea ce privește precizia și durabilitatea. Samsung dezvoltă acest senzor de amprentă cu ultrasunete și intenționează să îl folosească și în alte dispozitive decât smartphone-urile, cum ar fi aparatele electrocasnice, dispozitivele de acasă inteligente și chiar pe automobile.

Despre specificațiile și caracteristicile lui Galaxy S10, nu se cunosc prea multe în acest moment. Se crede că Samsung va mai îmbunătăți camera lui Galaxy S9 pentru S10. Deschiderea variabilă probabil va rămâne dar, se vorbește că Samsung lucrează cu firma israeliană Mantis Vision la un fel de cameră 3D.

În afară de aceasta, un ecran Super AMOLED Infinity va fi sigur acolo cu un raport de aspect de 18,5: 9 (sau chiar 19: 9), precum și noile procesoare Samsung Exynos și Snapdragon de la Qualcomm.

Un lucru la care Samsung trebuie să lucreze e bateria. Samsung Galaxy S8+ este foarte bun la acest capitol. Note 8 nu a fost la fel de bun, deși are o baterie decentă. Am vrea o baterie măcar la nivelul lui S8+.

De asemenea, nu este clar dacă va exista și un Galaxy S10+ alături de un Galaxy S10 normal.

Este prea devreme pentru Samsung să confirme momentul în care va dezvălui Galaxy S10, zvonurile sugerează că va debuta la CES 2019 sau la un eveniment independent în cursul aceleiași luni.

SourceSamMobile

Stiri

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...

Samsung Galaxy A22 5G în lucru, mai multe detalii despre el

Era clar încă de la lansare că Samsung Galaxy A32 5G nu va rămâne cel mai ieftin telefon Samsung 5G mult timp....

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...