Galaxy S10: senzorul in-display nu funcționează bine cu un protector de ecran

1959

Senzorul de amprente in-display al lui Galaxy S10 posibil să nu poată funcționa cu un protector de ecran. Informația venită de la PhonAndroid și vehiculată de mai multe site-uri, provine de la un producător de accesorii pentru smartphone-uri. În aceste condiții, producătorul Armadillotek a decis să nu ofere folii de protecție pentru ecranul AMOLED al smartphone-ului.

Spre deosebire de smartphone-urile anterioare, Samsung Galaxy S10 este echipat cu un senzor ultrasonic de amprentă sub ecran. De fapt, scanerul nu se află sub ecran. Acesta este amplasat între sticla de protecție, probabil Corning Gorilla Glass 6 și ecranul Super AMOLED. Acest senzor utilizează ultrasunete pentru a funcționa și a citi foarte fidel amprentele utilizatorului. Este cel mai performant senzor biometric aflat actualmente pe piață.

Senzorul in-display pe Galaxy S10 nu funcționează cu protecție pentru ecran

Potrivit acestui producător, ArmadilloTek, senzorul de amprentă Galaxy S10 nu funcționează cu dispozitive de protecție a ecranului. Ne cam îndoim de acest lucru, nu credem că Samsung sau firma producătoare a senzorilor nu a luat în considerare un astfel de lucru. Dar, acestea sunt informațiile și le prezentăm și noi cititorilor noștri.

ArmadilloTek este un producător care oferă huse și protecții robuste pentru ecran. Un reprezentant al acestei firme a declarat că senzorul de amprentă aflat pe Galaxy S10 nu poate fi utilizat cu folie de protecție pe ecran. În testele cu un Galaxy S10 funcțional, Armadillotek „a stabilit că noul scaner de amprente integrat nu a funcționat bine cu protectorii de ecran„. ArmadilloTek nu specifică dacă scanerul este inutilizabil sau pur și simplu mai puțin eficient.

ArmadilloTek Inc. a fost fondată iulie 2018 în Fort Worth, Dallas,Texas. A fost fondată de doi „geeks” – tocilari, care iubesc telefoanele și activitățile în aer liber. Se concentrează pe huse de calitate pentru dispozitivele digitale, în special smartphone-uri. Husele oferă protecție ridicată la prețuri accesibile.

Producătorul Armadillotek a decis să nu ofere un protectori de ecran încorporat cu husa de protecție Vanguard pentru Galaxy S10. Modele de huse din anul precedent au fost echipate cu un protector de ecran. Aceeași problemă o are smartphone-ul OnePlus 6T cu senzorul de amprente Screen Unlock.

Protecțiile care sunt prea groase sau cu sticlă călită nu sunt compatibile cu scanerul. Pentru a putea fi folosit, este necesar să optați pentru o protecție mai subțire. Cel mai ieftin model Galaxy S10 nu va avea această problemă, deoarece va veni cu un senzor de amprentă montat lateral.

Vă reamintim că prezentarea oficială a seriei Galaxy S10 va avea loc la 20 februarie 2019 în San Francisco.