Posibil Galaxy S11 cu focalizare automată cu laser pentru camera primară

1000
Sursa Foto: @OnLeaks

Fără să surprindă pe nimeni, Galaxy S11 a devenit un subiect fierbinte de conversație alimentat permanent de scurgeri și zvonuri. Recenta apariție a unor fotografii realizate prin CAD (proiectare asistată de calculator) cu Galaxy S11e și Galaxy S11, au condus la mai multe speculații. Una dintre aceste presupuneri se referă la configurarea camerei foto principale și posibilitatea ca gama pilot Galaxy S11 ar putea folosi tehnologia laser pentru auto-focus.

Ca de obicei, unele supoziții pot fi făcute cu privire la ceea ce viitoarea linie va pune la dispoziție pentru fanii Galaxy, dar alte aspecte și probabil cele mai multe, rămân neclare sau învăluite în mister complet. În ceea ce privește focalizarea automată cu laser, aceasta nu este o tehnologie nouă, așa că nu este ceva exagerat să luăm în considerare posibilitatea ca Samsung să o adopte. Apoi, fotografiile CAD neoficiale stau la baza acestei zvonuri, astfel încât rămâne deschisă această posibilitate.

Focalizarea automată cu laser ar putea însemna sfârșitul PDAF

PDAF – Phase detection auto-focus, înseamnă focalizarea automată pentru detectarea fazelor. Cu alte cuvinte, înseamnă că smartphone-ul are un senzor de focalizare automată care estimează distanța subiectului, iar obiectivul este apoi focalizat pe acea distanță.

Autofocus-ul laser a fost folosit inițial de LG G3 în urmă cu mai bine de patru ani, conform SamMobile. A fost abandonat de către LG Electronics în favoarea fazei de detectare auto-focus (PDAF) cu lansarea LG G6. În teorie, focalizarea automată cu laser oferă cea mai rapidă metodă de focalizare. De asemenea, are performanțe excelente în orice condiții de iluminare. Dar are și un mare dezavantaj! Necesită o perioadă mai lungă pentru a se concentra pe obiecte aflate la distanță mai mare.

LG Electronics Inc. este este cea mai importantă divizie a LG Group și una dintre cele mai mari companii sud-coreene. LG Electronics deține Zenith și controlează 37,9 la sută din LG Display. Din 2008, LG Electronics este al doua cea mai mare companie producătoare de televizoare din lume după Samsung.

Este posibil ca această informație să se dovedească a fi adevărată și seria Galaxy S11 va adopta un modul de focalizare automată cu laser. Acest lucru ar putea însemna că Samsung va abandona sistemul PDAF. Dar, se poate întâmpla ca Samsung să fi găsit o soluție și să folosească ambele sisteme. Este posibil să folosească și o combinație între cele două, nu știm momentan.

Posibil folosirea atât a PDAF cât și focalizarea automată cu laser

În mod evident, nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță în acest moment. Poate Samsung a dezvoltat focalizarea automată cu laser sau a găsit o modalitate de a combina PDAF-ul și auto-focus laser într-un singur pachet. Atunci departamentul foto și în special camera principală, aflată pe Samsung Galaxy S11 ar putea avea rezultate excelente atât în ​​peisaj cât și în macro fotografii.

Poate este încă prea devreme pentru a spune da sau ba privind focalizarea automată cu laser. Astfel că un pic de scepticism ar putea fi sănătos în această situație. În final acest mic senzor suplimentar ce apare pe spatele lui Galaxy S11, ar putea fi orice.

Poate dimensiunile telefoanelor utilizate pentru fotografiile făcute prin CAD sunt corecte. Dar nu există informații pe care fotografiile să le confirme în ceea ce privește specificațiile interne. Noul aspect și designul spate pentru departamentul foto, ar putea marca sfârșitul designului Samsung așa cum îl știm pentru departamentul foto. În privința internelor pentru seria Samsung Galaxy S11 informațiile sunt destul de puține. Doar timpul rămas până la lansare ne va spune ce configurare va fi sub capotă.