Samsung Galaxy S11 cu îmbunătățiri substanțiale ale camerelor foto

706
Sursa Foto: Bloomberg Finance LP

Samsung continuă să împingă software-ul pentru telefoanele sale Galaxy la limită. Ultimele detalii despre „ce urmează” pentru camerele foto au fost găsite în codul beta al unei actualizări iminente. Smartphone-urile Samsung Galaxy vin cu unele dintre cele mai performante camere de pe piață, dar gigantul tech vrea mai mult. Galaxy S11 va avea camere foto și mai performante.

Confirmarea vine din cea mai recentă versiune beta a Samsung One UI, recent lansată pentru unele piețe. Aceasta este interfața Samsung ce însoțește sistemul de operare Android, adăugând aspectul, caracteristicile și aplicațiile Samsung. One UI 2.0 este în prezent supus testării beta, iar îmbunătățirea acesteia de către compania sud-coreeană aduce un plus fascinant la aplicația pentru camerele foto. Acest „ce urmează” se referă la camerele foto aflate pe Samsung Galaxy S11.

Timp de expunere mai mare la camera foto pe Galaxy S11

Informația publicată de Forbes vine de la cunoscutul Ice Universe, o sursă de mare încredere în privința informațiilor despre telefoanele Samsung. Conform tweet-ului publicat de Ice Universe, Samsung a crescut timpul de expunere în aplicația pentru cameră la treizeci de secunde, ISO-ul fiind dus până la 3200. Acest lucru se va regăsi pe Galaxy S11. Iată postarea lui Ice Universe: „The Chinese version of One UI 2.0 Beta has increased the exposure time of the camera professional mode to 30s, and the ISO has been upgraded to 3200!

ISO înseamnă Organizația Internațională de Standardizare, principalul organism care standardizează ratingurile de sensibilitate pentru senzorii de cameră. ISO este unul dintre cei trei factori de expunere, împreună cu viteza obturatorului și diafragma. ISO se referă la sensibilitatea la lumină a senzorului imagistic.

În practică, acest lucru înseamnă că obturatorul poate rămâne deschis mai mult timp pentru a aduna mai multă lumină în senzor. Este lucrul perfect pentru fotografiile făcute pe timp de noapte și cele făcute în general în medii întunecate. Un ISO mai mare ajută, de asemenea, în medii cu lumină scăzută. Acest lucru deschide mult mai multe opțiuni artistice pentru amatorii de fotografii.

Cel mai sigur un ISO mai mare și expunerea la 30 de secunde va ajunge la Galaxy S11

Samsung One UI 2.0 avansează prin versiunea beta, atât cu versiuni interne, cât și pentru versiuni disponibile public. Nu există încă nicio informație când această versiune a interfeței de utilizator Samsung va ajunge oficial publică. Nici chiar atunci nu există nicio garanție că toate funcțiile din versiunile beta vor ajunge la fiecare dispozitiv compatibil inclusiv, dar fără a se limita la seria Galaxy Note 10 și Galaxy S10.

Credem că o presupunere corectă este că lansarea software-ului va fi în primul trimestru al anului 2020 și familia flagship-ului Samsung Galaxy S11 se va lansa probabil cu One UI 2.0 și noile caracteristici foto ale camerei.