Dovada că Samsung Galaxy S11 va fi mai rapid decât iPhone 11 Pro

855
Sursa Foto: Future

Qualcomm, producătorul de cipuri din spatele procesorului Snapdragon 865, a oferit site-ului TechRadar șansa de a testa un dispozitiv cu procesorul 865. Acesta a fost testat pe toate site-urile de referință mai cunoscute: Geekbench, GFxBench și AnTutu. Viitorul Samsung Galaxy S11 va fi mai puternic decât iPhone 11 Pro al Apple, cel puțin în conformitate cu testele făcute de TechRadar.

Samsung Galaxy S11 va avea procesorul Snapdragon 865 în unele țări în care Samsung nu folosește propriul procesor Exynos. În SUA, seria Galaxy S10 avea Snapdragon 855, seria Galaxy S9 are Snapdragon 845 și tot așa celelalte telefoane Samsung. Procesorul Qualcomm Snapdragon 865 se va afla pe majoritatea telefoanelor pilot Android din 2020.

Rezultatele de pe site-urile de referință au arătat că Snapdragon 865 depășește chipsetul A13 Bionic de la Apple (găsit în seria iPhone 11). S-ar putea să credeți că este un lucru normal pentru că A13 Bionic este ceva mai vechi, dar anul trecut Snapdragon 855 nu a fost mai bun decât A12 Bionic. Procesorul Snapdragon a fost testat într-un smartphone de test Qualcomm foarte asemănător în privința caracteristicilor cu Galaxy S11. Așadar, acest lucru este un mare atu pentru telefoanele Android 2020.

Snapdragon 865 aduce speranțe pentru o serie Galaxy S11 extraordinară

Testele TechRadar de pe site-ul de referință Geekbench pentru Galaxy S11 cu Qualcomm Snapdragon 865 au arătat că telefoanele Android vor depăși pe Apple cu procesorul A13 Bionic când vine vorba de sarcini complexe de muncă. Cu un scor în multi-core de 3.450, Snapdragon 865 a depășit iPhone-ul Apple 11 Pro Max, care a avut un scor de 3.337. Sarcini mari precum redarea video, jocurile 3D și procesarea imaginilor beneficiază de scorurile cele mai mari.

Cu toate acestea, în testele single-core este o poveste diferită. Snapdragon 865 cu un scor 931 de puncte a fost depășit de Phone 11 Pro Max care a obținut 1.331 puncte. Sarcinile cu un singur nucleu sunt mai simple, cum ar fi navigarea pe web, și nu folosesc toate cele opt nuclee simultan. Nucleele individuale sunt mai puțin importante, iar Qualcomm pune accentul pe scorul multi-core, GPU și cipurile AI cu chipset-ul său Snapdragon 865.

AnTuTu este cea mai populară platformă de testare pentru Android din lume. AnTuTu testează toate aspectele unui dispozitiv, inclusiv UX, GPU, memorie RAM, CPU etc. Fiecare element este evaluat individual și primește un scor. Aceste scoruri sunt utilizate pentru a clasifica dispozitivul printre celelalte dispozitive Android.

TechRadar a apelat la GFxBench și AnTuTu pentru rezultate privind GPU și AITutu și la site-ul Ludashi AI Mark pentru teste AI mai noi. Toate testele de aici au reușit să depășească scorurile pe care Qualcomm 865 le-a avut planificate. Așadar vom primi o serie Samsung Galaxy S11 mai rapidă și mai bună decât Apple iPhone 11 Pro, concluzionează TechRadar.

Performanțe AI și grafică de excepție pe seria Galaxy S11

În consecință ne așteptăm la o grafică excelentă și performanță AI de cel mai înalt nivel pe telefoanele Android din 2020. Sarcinile grele derulate de procesoarele multi-core vor atinge și vor depăși ușor ceea ce Apple este capabil să facă pe iPhone-urile sale. Chipset-urile Qualcomm rămân în urmă atunci când vine vorba de sarcini mai simple, dar, pe măsură ce dezvoltatorii de aplicații răspândesc sarcinile de lucru în mai multe nuclee, scorul single-core devine mai puțin important decât efortul combinat al unui chipset mobil cu opt nuclee.

Procesorul Snapdragon 865 de la Qualcomm este doar un indiciu la ceea ce ne putem aștepta de la Samsung Galaxy S11. Va fi mai rapid decât Apple iPhone 11 Pro. Specificațiile lui Snapdragon 855 indică faptul că este compatibil cu o cameră de 200 MP iar Galaxy S11 va avea una de 108 MP. Se pare că seria Galaxy S11 va fi imbatabilă în departamentul foto. Versiunea „Plus” ar trebui să includă și o cameră zoom tip periscop. Samsung Galaxy S11+ vine cu o baterie de 5.000 mAh!

Există și ceva ce știm concret despre seria Samsung Galaxy S11, data lansării și locul: 18 februarie 2020 în San Francisco. Seria Samsung Galaxy S10 a fost anunțată tot acolo anul acesta în 20 februarie. După lansarea din Statele Unite seria Galaxy S11 va fi prezentă și la MWC 2020 Barcelona.