Galaxy S20 FE și Galaxy S21 FE primesc actualizarea din iunie 2023

128
Galaxy S20 FE si Galaxy S21 FE primesc actualizarea din iunie 2023
Sursa foto: realmicentral.com

Deja actualizarea de securitate din iunie 2023 a fost lansată pentru seria Galaxy S20 și seria Galaxy S21. În momentul când am scris despre actualizarea acestor serii am specificat că pentru Galaxy S20 FE și Galaxy S21 FE va exista o lansare separată. Din fericire, destul de rapid, utilizatorii acestor modele primesc și ei cea mai nouă actualizare de securitate.

Această actualizare include toate remediile de securitate incluse în corecția de securitate din iunie 2023 pentru dispozitivele Android și Samsung. Dar, spre deosebire de actualizarea din iunie pentru celelalte modele din seria Galaxy S21 și seria Galaxy S20, actualizarea pentru Galaxy S20 FE și Galaxy S21 FE nu aduce alte modificări sau îmbunătățiri.

Patch-ul de securitate din iunie lansat pentru Galaxy S20 FE și Galaxy S21 FE

Samsung a început distribuția actualizării de securitate din iunie 2023 pentru modelul său Samsung Galaxy S20 FE (SM-G781B). Această versiune de firmware este în prezent lansată în diferite țări europene, inclusiv în România. Potrivit RealmiCentral, mai primesc actualizarea utilizatorii din Țările nordice, Italia, Elveția, Polonia, Spania, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania, printre altele. Actualizarea are versiunea de firmware G781BXXU6HWE6.

Țările nordice sunt o regiune din nordul Europei formată din 5 țări: Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda, precum și trei regiuni autonome: Groenlanda și Insulele Feroe (atașate Danemarcei) și Åland (atașate Finlandei).

Samsung Galaxy S21 FE primește actualizarea versiunea de firmware G990U1UES7EWE3 în Statele Unite. În scurt timp telefoanele utilizatorilor blocate în rețelele mobile vor primi și ele noua actualizare. Pentru ambele modele, Galaxy S20 FE și Galaxy S21 FE, actualizarea va fi lansată la nivel global în zilele următoare.

Patch-ul de securitate remediază 50 de defecte de securitate, trei dintre ele critice, restul importante, în sistemul de operare Android. Patch-ul include, de asemenea, remedieri pentru 11 vulnerabilități de securitate care afectează dispozitivele Samsung, potrivit SamMobile. Trei dintre aceste vulnerabilități afectează dispozitivele care rulează Android 11, Android 12 și Android 13. Una dintre ele afectează dispozitivele alimentate de cipurile Samsung Exynos.

Deși caracteristicile și îmbunătățirile specifice care însoțesc patch-ul de securitate din iunie 2023 nu au fost menționate în mod explicit, includerea literei „U” în numărul firmware-ului sugerează că actualizarea cuprinde mai mult decât securitate îmbunătățită.

Dacă sunteți utilizator al unuia dintre aceste modele veți primi o notificare de actualizare. Dacă nu aveți răbdare, puteți verifica dacă noua actualizare a sosit navigând la Setări -> Actualizare software și făcând clic pe Descărcare și instalare, dacă este acolo. Ca de obicei recomandăm descărcarea actualizării prin Wi-Fi pentru a nu apărea erori.