Seria Galaxy S20 actualizată pentru o nouă experiență a utilizatorului

712
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

De la capabilități inovatoare ale camerei până la noi moduri de chat, difuzare și joc, seria Galaxy S20 este încărcată cu funcții concepute pentru a oferi experiențe mobile interesante. Nuanțele feedback-ului senzorial pot schimba modul în care ne simțim cu privire la utilizarea dispozitivelor noastre. Toate acestea prin intermediul interfeței Samsung One UI 2.1.

Indiferent dacă este modul în care dispozitivul nostru trece de la ecran la ecran, senzația haptică pe care o obținem de la tastarea unui mesaj sau modul în care muzica și sunetele personalizate transmit starea de spirit și emoția sunt inegalabile. Samsung a luat în considerare toate detaliile cu designul UI care stă la baza seriei Galaxy S20.

O nouă rată de actualizare o nouă experiență pentru utilizatori

„Rata de actualizare” a afișajului se referă la numărul de ori în care un ecran încarcă noi informații în fiecare secundă. Toate modelele din seria Galaxy S20 dispun de un display cu o rată de actualizare de 120Hz. Prin aceasta aveți parte de o experiența de vizionare sensibilă și excelentă pentru orice faceți pe ecran.

Nu numai că afișajul este mai ușor de urmărit sau rata de actualizare este mai rapidă, înseamnă că orice lucru, mișcare sau animație este mult mai lină. Indiferent dacă parcurgeți site-ul preferat, răsfoiți aplicațiile de pe ecranul de pornire sau dacă jucați, aveți parte de o experiență inedită.

O alertă prin vibrare este o caracteristică a telefoanelor pentru a notifica utilizatorului o conexiune sau un mesaj de intrare. Vibrațiile sunt produse de un mic motor electric conectat la o greutate din afara centrului. Această formă de comunicare dintre mașină și om se numește contact haptic.

Interacțiune naturală, dinamică

Indiferent de dimensiunea ecranului, Samsung a conceput UI-ul pentru a permite tranzițiile dintre cadre rapid și elegant. Aceste realizări de design au culminat cu un One UI pentru Galaxy S20 mai intuitiv și mai vibrant. De la preluarea unui apel telefonic la mutarea pictogramelor unei aplicații în ecranul de pornire, răspunsurile de interacțiune ale Galaxy S20 se potrivesc intuitiv cu modul în care funcționează dispozitivul.

Răspunsurile la interfață sunt, de asemenea, perfecte, permițând un feedback lin și continuu la comenzile tactile. Când lansați o aplicație de pe ecranul principal, de exemplu, pictograma se extinde și ecranul trece la o nouă pagină într-o mișcare fluidă care se simte mai natural.

În plus Galaxy S20 răspunde în timp real la controlul utilizatorului și înțelege atingerile delicate pentru a oferi un feedback tangibil și satisfăcător. Adăugarea suplimentară la această experiență este stilul eficient de notificări și alte alerte pe care le oferă Galaxy S20. Animațiile vii și aspectele concise oferă informații într-un mod clar, vibrant.

Satisfacția tactilă deplină cu seria Galaxy S20

Feedback-ul haptic al unui telefon este acea comunicare kinestezică – sau vibrații – pe care o obțineți de la telefon când interacționați cu acesta. În proiectarea feedback-ului haptic al seriei Galaxy S20, Samsung a prioritizat două lucruri: o senzație satisfăcătoare și aplicarea feedback-ului haptic la funcțiile și acțiunile relevante. Unul dintre domeniile în care vei simți senzațiile este camera foto.

Vibrațiile fin reglate completează camera puternică a seriei S20 atunci când apăsați pentru a face o fotografie, pentru a mări, a micșora și regla comenzile pentru modul Pro, cum ar fi viteza obturatorului și diafragma. Aceeași senzație haptică satisfăcătoare a fost aplicată și la multe alte caracteristici de la seria Galaxy S20.

Când treceți rapid prin lista de contacte pentru a căuta „mama”, de exemplu, apare un index vertical în partea dreaptă. Când parcurgeți indexul, veți obține un feedback haptic îmbunătățit, ceea ce înseamnă că treceți de la o literă la alta din index. Nu numai că este mai ușor să găsiți „M” în index, ci reduce potențialul risc de a trece peste ceea ce cîutață atunci când derulați. Astfel, obțineți mai multă precizie atunci când căutați prieteni, familie sau contacte de afaceri. Butoanele de comutare au, de asemenea, un nou design haptic îmbucurător, care imită un puls de lumină, astfel încât veți simți cu adevărat de parcă ați activat și oprit funcțiile. Tastatura a primit, de asemenea, îmbunătățiri semnificative ale feedback-ului haptic.

Când tastați, un feedback mai precis și mai rafinat permite o experiență de ansamblu mai bună. Feedback-ul haptic variază, de asemenea, în funcție de introducere, oferind vibrații distincte pentru tastele obișnuite, tastele funcționale și tastele de ștergere. Există, de asemenea, diferențe notabile în ceea ce privește feedback-ul atunci când țineți apăsat butonul backspace pentru a șterge caracterele și când deplasați cursorul unde veți găsi senzații concise și tactile.

Sunet excelent pentru o nouă experiență cu One UI 2.1 și seria Galaxy S20

O imagine poate valora cât o mie de cuvinte, dar melodiile și sunetele pot forma amintiri de neuitat. Cu aceste lucruri în minte Samsung a proiectat o experiență auditivă de clasă pentru Galaxy S20. Piesa de anul acesta, Over the Horizon, de exemplu, a fost construită în jurul temei „Digital Wellbeing”. Tonul de apel iconic are 26 de monocorduri pentru a oferi o experiență sonică liniștitoare, alimentată de natură, amintindu-le ascultătorilor să se bucure de deliciile vieții offline.

Există patru teme de sunet din care să alegeți pe Galaxy S20, inclusiv Galaxy, Calm, Retro și Fun. Potrivit NewsSamsung, fiecare temă se aplică tonurilor de apel, notificărilor și sunetelor sistemului.

Tema Galaxy aplică sunetele clasice Samsung, inclusiv Over the Horizon. Liniștea și acceptarea sunt în centrul temei Calm, care s-a sprijinit pe atmosfera unei cafenele sau plajă pentru inspirație. Samsung a conceput tema Retro după sunetele iconice din anii ’80, inclusiv jocurile video și muzica pop din epocă. În cele din urmă, tema Fun îmbrățișează sensibilitatea și optimismul, inspirându-se din hit-urile pop optimizate pentru o experiență sonică mai ușoară.